ODLIČAN REZULTAT: Novopazarska atletičarka, Saima Murić oborila lični rekord na Svetskom prvenstvu za juniorke

Indira Hadžibulić

01. 09. 2024. u 13:20

Reprezentativka Srbije u atletici, Saima Murić iz  Novog Pazara, postigla je zapažen rezultat na Svetskom prvenstvu za starije juniore i juniorke koje se održava u Limi, glavnom gradu Perua. U disciplini na 3.000 metara, zauzela je deseto mesto, postavivši svoj lični rekord s vremenom od 9:13,21 minuta.

ОДЛИЧАН РЕЗУЛТАТ: Новопазарска атлетичарка, Саима Мурић оборила лични рекорд на Светском првенству за јуниорке

Sportski Savez Novog Pazara, Zvanična Stranica

Saima je pokazala impresivan napredak, s obzirom na to da je njen rezultat bio četvrti među atletičarkama iz Evrope, što dodatno potvrđuje njen potencijal na međunarodnoj sceni.

U finalu ove izuzetno konkurentne discipline, gde se takmičilo 16 srednjeprugašica, zlatna medalja pripala je Etiopljanki Alešinj Baveke, koja je trku završila s izuzetnim vremenom od 8:50,32 minuta. Srebro je osvojila Kenijka Merion Džepngetič s 8:52,37 minuta, dok je bronzana medalja otišla u ruke još jedne Etiopljanke, Marte Alemajo, koja je ostvarila vreme od 8:53,64.
 
Ovaj rezultat predstavlja veliki uspeh za mladu Novopazarku, koja se na svetskoj sceni etablirala kao jedna od najperspektivnijih atletičarki iz Srbije. Njen nastup u Limi svakako će biti motivacija za dalji rad i usavršavanje, s obzirom na to da je pred njom još mnogo prilika za dokazivanje u atletskim vodama. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)