OD BRUKE DO ŠOKA: Niko nije hteo da trenira sa Srbima kada su došli na Svetsko prvenstvo, a onda...

Novosti online

01. 09. 2024. u 16:03

Olimpijske igre u Parizu su završene, a na olimpijadi čiji je domaćin Los Anđeles 2028. godine pojaviće se, pored ostalih, i jedan "novi" sport. U njemu je reprezentacija Srbije upravo učestvovala na Svetskom prvenstvu i ... mnoge iznenadila kako Srbi igraju taj "fleg" fudbal.

ОД БРУКЕ ДО ШОКА: Нико није хтео да тренира са Србима када су дошли на Светско првенство, а онда...

FOTO: SAAF

Podsetimo, fleg fudbal je beskontaktna verzija američkog fudbala, u ekipama od po pet članova. Pravila veoma liče na američki fudbal, samo se zaustavljanje suparničke akcije (osim preuzimanja lopte hvatanjem u njenom letu) obavlja uklanjanjem jedne od zastavica koja visi o suparničkom struku. 

Finska je bila domaćin prvog IFAF Svetskog prvenstva u američkom fudbalu i... taj šampionat počeo je ne baš lepo po naše momke koji su, kao debitanti, zauzimali poslednje mesto u glavama mnogih učesnika. To je nagoveštavala i rang lista.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Pre prvenstva smo bili rangirani kao poslednji, 32. Sa nama su hteli da odrade pripremne treninge samo Kamerun, Kuvajt, Singapur i Poljska, svi ostali su nas odbijali. - kaže selektor srpske fleg reprezentacije Rade Rakočević, dodajući: - Isti ti (koji su odbijali treninge sa Srbima) su nam se na kraju prvenstva izvinjavali zbog toga...

A otkud ta izvinjenja?

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Treba najpre istaći da je reprezentacija Srbije porazima okončala učešće u uvodnoj fazi. 

U grupi sa Srbima su bili još i najveći favoriti za titulu, Amerikanci (što su i dokazali osvojivši zlato), ali su naši reprezentativci uspeli čak i da povedu protiv  njih.

Na kraju, sasvim očekivano, Srbi su izgubili su od Amerikanaca, i to sa 14:49. Prethodno, na debiju, Srbija je poklekla pred iskusnijom ekipom Španije (45:24), a onda imala šansu i za trijumf nad Brazilom, ali je ona propuštena pa je meč završen porazom "orlova" od 19:26.

Sa učinkom 0-3, naši su ostali bez šesnestine finala, ali su takođe to doživeli i Brazilci pa su voljom žreba opet Srbija i Brazil "ukrstili koplja".

I, u tom razigravanju od 17. do 32. mesta, srpska reprezentacija u fleg fudbalu pobedila je brazilsku sa 37:19, ostvarivši istorijski, prvi trijumf na šampionatu sveta za našu zemlju.

Ali, na tome se nije zaustavila.

O, naprotiv.

U četvrtfinalu "donjeg doma" šampionata planete pobeđena je Irska sa 32:14.

Pa u polufinalu tog razigravanja od 17. do 32. mesta - pala je Južna Koreja, 33:27.

A onda na kraju i Švedska, sa 27:18.

"Otpisani" su tako osvojili 17. mesto na Svetskom prvenstvu.

Da li će se Srbija napraviti još veći podvig i plasirati se na Olimpijske igre u Los Anđelesu? Pa, kako su ovi momci krenuli, i kako se fleg fudbal kod nas razvija (uspehe ređaju i mlađe kategorije, a za četiri dana Kovilovo će biti domaćin Evropskog prvenstva, od 6. do 8. septembra - i vrata su otvorena za sve navijače. Srbija će se takmičiti u kategorijama "U17" i "U15 mešovito") - svetlija budućnost od svetle sadašnjosti se već nazire.

Uostalom, Srbi, kao početnici, debitanti - od Amerikanaca su na ovom prvenstvu sveta izgubili samo za nijansu više nego Austrija u finalu (53:21), ali su bolje prošli protiv  neprikosnovenih Amera nego Švajcarci u polufinalu (45:6) ili Česi u osmini finala (68:18).

Bonus video: Neviđeni detalji sa dočeka srpskih olimpijaca u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)