SVETSKO PRVENSTVO: Kik-bokseri Srbije osvojili 16 medalja u Budimpešti

Novosti online

02. 09. 2024. u 09:50

Kik-boks reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh na Svetskom prvenstvu za juniore i kadete koje je održano u Budimpešti. Naši kik-bokseri ukupno su osvojili 16 medalja.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО: Кик-боксери Србије освојили 16 медаља у Будимпешти

Foto: Kik boks savez Srbije

Zlatnim odličjima okitili su Tarik Rašljanin, Jovan Stevanović, Muhamed Dupljak, Sonja Vukšić, Jovan Sekulić i Aleksa Germek. Srebrne medalje osvojili su Jovana Damjanović, Domink Šarnjai i Srbija Simović, dok su do bronze stigli Mateja Nemet, Vojin Radovanović, Maša Damjanović, Strahinja Jocković, Vuk Đorđević, Mihailo Veljković i Janja Savić.

Najuspešniji su bili naši takmičari u disciplini lou-kik, s obzirom na to da su osvojili 10 medalja, od čega pet zlata. Srpski reprezentativci u disciplini K1 doneli su pet odličja, a jedna medalja osvojena je i u disciplini kik-lajt. Konkurencija na planetarnom šampionatu u glavnom gradu Mađarske bila je žestoka, o čemu svedoči podatak da je učestvovalo 2.253 takmičara iz 68 zemalja.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

"Kik-boks kao sport je zaista mnogo napredovao. Pojavile su se i neke nove zemlje koje su ostvarile veoma dobre rezultate, tako da je opšti utisak da se ovaj sport rapidno razvija u svetskim okvirima. Evidentno je da i druge zemlje mnogo rade i ulažu u ovaj sport, a najuspešnija nacija na šampionatu u Mađarskoj bili su Kazahstanci", sumirao je utiske iz Budimpešte selektor kik-boks reprezentacije Srbije Siniša Vladimirović.  

Predsednik Kik-boks saveza Srbije Duško Basrak je istakao da su se svi u taboru našeg tima nadali još nekoj medalji:

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

"Osvajači odličja sa prethodnih takmičenja, koji su slovili za favorite, podlegli su pritisku, jednostavno nisu imali svoj dan. Međutim, generalno smo zadovoljni i ovaj bilans medalja oslikava realno stanje stvari. Ipak, mi uvek želimo više i ono što moramo da unapredimo je rad u klubovima, kako bismo i u budućnosti obezbedili trofeje, jer na pripremama reprezentacije koje traju po desetak dana nije moguće popraviti sve ono što bismo želeli, tako da će taj pojačan rad u klubovima biti naš fokus u narednom periodu", zaključio je Basrak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata