SREĆAN ROĐENDAN! Na današnji dan pre 79 godina osnovan je Partizan!

Tanjug

04. 10. 2024. u 10:14

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan i Fudbalski klub Partizan danas slave 79 godina od osnivanja.

СРЕЋАН РОЂЕНДАН! На данашњи дан пре 79 година основан је Партизан!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Fudbalski klub, koji je bio pokretač JSD, osnovan je 4. oktobra 1945. godine kao Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije.

Istovremeno, osnovane su i sekcije za košarku, atletiku, šah i odbojku.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Tokom skoro osam decenija postojanja "crno-beli" su ostvarili brojne zapažene rezultate, vaterpolisti su sedam puta bili prvaci Evrope, košarkaši jednom, dok su članovi Partizana osvojili brojne medalje na najvećim svetskim takmičenjima.

FK Partizan je osvojio 27 šampionskih titula, poslednju 2017, a trijumfovao je u Kupu 16 puta, poslednji put 2019. Partizan je 1966. godine bio vicešampion Evrope, a 1978. godine osvojen je Srednjoevropski (Mitropa) kup.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Partizan je odigrao prvi meč u istoriji Kupa šampiona protiv lisabonskog Sportinga, kad je tad elitno takmičenje tek osnovano 1955. godine.

Saša Ilić je rekorder Partizana po broju nastupa u crno-belom dresu, odigrao je 873 utakmice, a rekorder u broju postignutih golova je Stjepan Bobek sa 425 pogodaka.

Košarkaši Partizana takođe su izuzetno trofejni deo JSD. Osvojili su titulu prvaka Evrope 1992. godine, a na Fajnal-foru Evrolige/Kupa šampiona igrali su četiri puta. Tri puta su osvajali Kup Radivoja Koraća kad je to bilo treće po snazi evropsko takmičenje. Državni prvaci bili su 21 put, regionalni šampioni sedam puta, a 16 puta osvajači državnog kupa.

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društava na planeti. Crno-beli su po rezultatima, ostvarenjima i broju vrhunskih sportista iz 27 sekcija, jedno od najuspešnijih u svetu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti