LEPE VESTI IZ BAHREINA Tanasković predvodi ISF do izbora u aprilu

Novosti online

25. 10. 2024. u 17:59

Bahrein je 21, 22. i 23. oktobra bio domaćin Skupštine Svetske federacije školskog sporta (ISF), na kojoj je učestvovalo 86 delegata, predstavnika država članica.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ БАХРЕИНА Танасковић предводи ИСФ до избора у априлу

FOTO: ISF

Našu delegaciju predvodio je Željko Tanasković, proslavljeni odbojkaš, koji obavlja funkciju potpredsednika ISF. 

Delegat Srbije na skupštini bio je Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

FOTO: ISF

Gosti na Kongresu bili su predstavnici TRK Zlatibor, Nikola Novaković (direktor) i Stefan Kuzeljević (rukovodilac prodaje), a sve zbog izbora Zlatibora za organizatora Školarijade 2025. Po završetku video prezentacije i izlaganja direktora Novakovića usledio je veliki aplauz delegata. 

Posla ostavke dosadašnjeg predsednika ISF Petrinke (privatni razlozi), članovi Izvršnog odbora su mu se zahvalili i izabrali su petočlanu Trsnzitna Komisija, koja će voditi svetsku federaciju do aprila 2025., kada će biti održana izborna Skupština ISF. Predsednik te komisije je naš Željko Tanasković.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

FOTO: ISF


Donete su odluke i oko ostalih domaćina velikih takmičenja u 2025. i 2026. godini, usvojene su promene Statuta i godišnji budžet za 2024.  

Kongres je otvorio ministar prosvete Bahreina, dr Mubarak Juma. Usledila je Skupština koja je uz pauze trajala čak 6 sati, a njom je predsedavao Željko Tanasković.

FOTO: ISF

Ta tri dana je bilo zaista lepo videti, kako veliki broj predstavnika država prilazi i razgovara sa Tanaskovićem i podržava ga u daljim aktivnostima. Mala je Srbija, ali je i ovo jedan od pokazatelja koliko smo cenjeni u svetu sporta.

Srpsku delegaciju posetili su i predstavnici naše ambasade u Manami, glavnom gradu Bahreina, Tatjana Garčević (ambasador) i Mladen Mijatović (konzul). Tom prilikom su razgovarali oko promocije Srbije u ovoj dalekoj zemlji, a posebno turizma i sporta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE – Karavan „Budi hrabra, pregledaj se“ stigao u Zaječar