UMRO SLOBODAN LAZIĆ – CIMER: Valjevo ostalo bez legendarnog boksera

B. Puzović

17. 08. 2020. u 15:13

SLOBODAN Lazić – Cimer, legendarni bokser i trener “Metalca” iz Valjeva, preminuo je u 78. godini. Lazić je bio trener bokserske reprezentacije Jugoslavije, nekadašnji prvak države SFRJ u polusrednjoj kategoriji, na čelu nacionalne selekcije koja je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine osvojila četiri medalje.

УМРО СЛОБОДАН ЛАЗИЋ – ЦИМЕР: Ваљево остало без легендарног боксера

Foto: P. Matić

Boksom se aktivno bavio od 1957. do 1973. godine, bio član “Radničkog”, “Metalca” i “Partizana”. Prve četiri godine bio je neporažen, a na oko 300 mečeva čak 240 puta iz ringa je izlazio kao pobednik, nikada se nije predao, a samo jedan meč izgubio je prekidom.

Foto: P. Matić

Lazić, jedan od najuspešnijih sportista u istoriji Valjeva za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 67 puta.

U Valjevu je organizovao školu boksa, koja je iznedrila mnoge uspešne sportiste.

Na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine bio je stručni posmatrač. Četiri godine kasnije, na Olimpijadi u Los Anđelesu, kao trener reprezentacije doprineo je da Ante Josipović, Redžep Redžepovski, Mirko Puzović i Aziz Salihu osvoje medalje.

Kao predsednik, prošle godine, slavio je šampionsku titulu “Metalca”, prvu u istoriji kluba. Proglašen je za počasnog predsednika kluba.

Datum i mesto sahrane još nisu saopšteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)