KONKORD DOGOVOR POTPISAO I MERCEDES: Ekipe Formule 1 se obavezale na ostanak u takmičenju do 2025. godine

Beta

19. 08. 2020. u 18:45

SVIH 10 ekipa Formule 1 potpisale su Konkord dogovor i obavezale se da će ostati u takmičenju do 2025. godine.

КОНКОРД ДОГОВОР ПОТПИСАО И МЕРЦЕДЕС: Екипе Формуле 1 се обавезале на останак у такмичењу до 2025. године

Foto: AP

Kako je danas saopšteno, sve ekipe su potpisale dogovor, koji je, u kombinaciji sa novim pravilima koja stupaju na snagu od 2022. godine, "usmeren na smanjenje finansijske i praćenje nejednakosti među ekipama", preneo je Skaj.

U zajedničkom saopštenju Formule 1 i Međunarodne automobilske federacije (FIA) navodi se da će dogovor "obezbediti dugoročnu održivu budućnost Formule 1, sa novim uslovima usredsređenim na pravičniji deo prihoda i revidiranu strukturu upravljanja".

Konkord dogovor je trostrani dogovor timova, FIA i vlasnika Formule 1 - Liberti medije, isticao je na kraju godine, a čelnici Formule 1 su duže vreme razgovarali o periodu 2021-2025, tokom kojeg će doći do promene pravila.

Ferari, Meklaren i Vilijams su prve ekipe koje su objavile da su potpisale, ali su sada i ostale ekipe, uključujući i svetskog šampiona Mercedes, koji je prethodno izrazio zabrinutost, takođe potpisale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu