NAPADAMO ČETVRTO ZLATO U POLJSKOJ: Goran Obradović otkrio dva razloga zbog kojih je odlučeno da se Španovićeva ne takmiči do kraja godine

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

20. 08. 2020. u 21:11

AKO na dvoranskom EP u Torunu u Poljskoj, od 5. do 7. marta 2021, odbrani zlato, Ivana Španović bi ušla u istoriju kao jedina skakačica udalj koja je četiri puta uzastopno osvajala evropski tron.

НАПАДАМО ЧЕТВРТО ЗЛАТО У ПОЉСКОЈ: Горан Обрадовић открио два разлога због којих је одлучено да се Шпановићева не такмичи до краја године

Ivana Španović foto: EPA

Goran Obradović, njen trener, duboko veruje u snagu, energiju i iskustvo najbolje srpske atletičarke i ističe da su, posle šampionata u Poljskoj, sledeća stanica Olimpijske igre u Tokiju.

- Dve su bitne stavke zbog kojih je doneta odluka da se Ivana ne takmiči u ovoj kalendarskoj godini, otkazivanje brojnih bitnih takmičenja, između ostalih i Dijamantske lige, kao i nešto duži period Ivanine rehabilitacije, posle preloma metatarzalne kosti desnog stopala 16. juna ove godine - kaže, za "Novosti", Goran Obradović.

Trofejni stručnjak ističe da je do sada održano samo jedno kolo Dijamantske lige u Monaku, u kojem nije bilo ženskog skoka udalj, i da će se drugo kolo, posle niza odlaganja i pomeranja termina, održati u nedelju 23. avgusta u Stokholmu.

- Svakako je najvažnija stvar da je posle šest nedelja nošenja ortopedske čizme i pregleda dr Jovana Đurića, koji je u utorak specijalno doleteo iz Londona, sa Ivaninim desnim stopalom sve u redu i da će posle dvonedeljne rehabilitacije započeti sa laganim treninzima - prezicira Obradović.

TREĆA NA SVETU

SKOKOM od 6,80 metara, koji je ostvarila u Novom Sadu, i još ranije ispunjenom olimpijskom normom (skokom 6,85) Ivana je zadržala visok rejting u eliti svetske atletike. Trenutno je trećeplasirana na rang-listi najboljih skakačica udalj.

Stručni tim upravo zbog nemogućnosti da odabere takmičenja, čije je održavanje do poslednjeg momenta neizvesno, izuzeo je faktor rizika i celu turbulentnu godinu izazvanu pandemijom virusa korona stavio ad akta, kada je Ivana Španović u pitanju. Po rečima Gorana Obradovića, krajem septembra svetska i evropska prvakinja ući će u uobičajen ritam treninga i planirani ciklus priprema za narednu godinu

- Čekamo uputstva Ministarstva sporta, bez čije zvanične potvrde nema odlaska u inostranstvo na zimske pripreme - kaže Goran Obradović.

Sjajni trener konstatuje da ih je nemoguće sprovesti u Srbiji i da se Ivana do sada uglavnom pripremala u Dubaiju ili Dohi u Kataru.

- Bilo bi sjajno da uskoro znamo kada ćemo napokon moći da planiramo zimske pripreme u toplijim krajevima - zaključio je Obradović, uz napomenu da je Ivana mentalno i fizički veoma stabilna i da je, i dok je imala čizmu na desnoj nozi, trenirala u kućnim uslovima.

 

KOBNI SKOK NA STEPENIK

DOK je trenirala u kućnim uslovima, tog 16. juna, pukla je keramička pločica na stepeniku na koji je doskočila i Ivana nije mogla drugačije da reaguje. Izvrnula je zglob i pukla joj je peta, u nizu, od prstiju desne noge do stopala, metatarzalna kost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije