Sportski savez Srbije nastavlja sjajnu tradiciju sa Seoskim sportskim igrama

N. I.

01. 09. 2020. u 22:54

SEOSKE igre SSS koje su po prvi put organizovane u 2019. u pet opština, naišle su na veoma dobar odziv. U ovoj godini broj opština je udvostručen.

Спортски савез Србије наставља сјајну традицију са Сеоским спортским играма

FOTO: SSS

Čitava situacija sa epidemijom virusa odložila je manifestacije. Čekao se pogodan trenutak, kako bi se organizovao događaj čiji je fokus sport u seoskim sredinama.

- Dobili smo mnogo pozitivnih komentara prošle godine, pa smo odlučili da ove  podignemo čitavo takmičenje na viši nivo. Nažalost, virus je zaustavio događaje, a sada smo svi željni novih aktivnosti, sporta i razonode. Svesni smo da ovaj tip takmičenja u 2020. mora da bude modifikovan, a da mere i preporuke za sprečavanje širenja zaraze moraju da se poštuju. Zato smo odlučili da sazovemo sastanak organizatora Seoskih igara na lokalnom nivou i zajednički nađemo najbolje rešenje - rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Sastanku su prisustvovali predstavnici teritorijalnih sportskih saveza koji su prošle godine učestvovali u projektu Seoskih igara - Majdanpek, Kraljevo, Petrovac na Mlavi, Zaječar i Valjevo, kao i oni koji će ove godine da se priključe organizaciji

- Ub, Sombor, Priboj, Velika Plana, Vranje i Kruševac. Na sastanku je  bilo reči o merama koje će svi morati da poštuju.

Takmičenje bi trebalo da se održi bez publike, uz merenje temperature učesnicima, stalno nošenje maske svih koji u tom trenutku nisu na borilištu, kao i obavezna dezinfekcija ruku i rekvizita, uz držanje distance.

- Sa predloženim merama smo se svi usaglasili. Discipline u kojima će se takmičiti ostaju iste kao prošle godine, a veliko finale, koje će okupiti pobednike sa lokalnih takmičenja, trebalo bi da bude održano u Vrnjačkoj Banji poslednjeg vikenda u septembru. Nadamo se da će situacija biti povoljna i da ćemo se tada svi radovati sportu. Pratićemo situaciju - zaključio je generalni sekretar Goran Marinković.

Takmičenje treba da se održi drugog i trećeg vikenda septembra na lokalnom nivou. Na programu će biti deset disciplina: mali fudbal, odbojka, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje štapa, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, skok u dalj iz mesta, prelazak preko poligona, šah i narodno rvanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk