SPORTSKE IGRE MLADIH: Državno finale u Brzeću od 11. do 27. septembra

Novosti online

11. 09. 2020. u 15:13

DRŽAVNO finale Sportskih igara mladih Srbije 2020. održaće se u Brzeću, na planini Kopaonik, u periodu od 11. do 27. septembra – saopštili su iz organizacije Sportske igre mladih.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Државно финале у Брзећу од 11. до 27. септембра

FOTO: Stefan Cvetković

 Na takmičenju će se naći dečaci i devojčice, koji su u svojim gradovima na turnirima Igara ostvarili plasman u najviši rang takmičenja. 

Finale u svim sportovima, za sve ostale kategorije, u skladu sa Pravilnikom o organizaciji takmičenja, održaće se na sportskim terenima kompleksa „Junior” u Brzeću, a učesnici će biti podeljeni po sportovima, u tri smene. U svakoj od smena očekuje se oko 450 učesnika, a na snazi će biti stroge epidemiološke mere, istaknute i na sajtu Igara mladih kojih se bezrezervno moraju pridržavati svi učesnici.

U prvoj smeni, od 11. do 13. septembra, nastupiće finalisti u rukometu, Lino između dve vatre, tenisu, stonom tenisu i šahu. Planirano je da u petak, 11. septembra, SIM-ovci doputuju u Brzeće, a subota je dan za takmičenja. U nedelju, 13. septembra, od 10 sati, u završnici Državnog finala, igraće se polufinalne i finalne utakmice, nakon čega slede proglašenje pobednika i dodela medalja.

Isti raspored aktivnosti važi i za ostale dve smene. U drugoj smeni, koja je planirana za period od 18. do 20. i/ili 21. septembra (termin je podložan izmenama zbog planiranog TV prenosa), održaće se finale turnira u malom fudbalu za dečake i devojčice. Utakmice će se igrati 19. septembra, a narednog dana u planu su polufinala i finala i dodela medalja pobednicima.

Biće izuzetno atraktivno poslednjeg vikenda septembra, kada su na rasporedu odbojka, ulična košarka i odbojka na pesku od 25. do 27. septembra. Glavni dan za takmičenja je 26. septembar, a narednog dana najbolji će se boriti za medalje u polufinalnim i finalnim utakmicama. Odmah nakon toga sledi i proglašenje pobednika i dodela priznanja.

Time će biti kompletiran spisak SIM-ovaca koji su u ovogodišnjoj sezoni Igara pokazali naveće kvalitete i to ne samo na sportskom terenu, već i van njega. Poznato je naime, da na Igrama pobeda i talenat za bavljenje sportom nisu prioritet, već da titulu nose deca koja pre svega pokazuju da su lepo vaspitana, da znaju šta je fer-plej, da vole svoje prijatelje, a poštuju protivnike, da neguju one najlepše ljudske osobine i da su u ovim vremenima, odgovorna prema sebi i prema drugima i da se ponašaju u skladu sa svim pravilima stavljajući zdravlje na prvo mesto.

Podsećanja radi, ovogodišnja sezona Dunav osiguranje Sportskih igra mladih svečano je otvorena u Priboju, a Karavan radosti i prijateljstva posetio je ukupno 27 gradova širom Srbije, gde su organizovana takmičenja u tenisu, stonom tenisu, šahu, odbojci, rukometu, odbojci na pesku, uličnoj košarci i igri Lino između dve vatre. Tokom sezone je održano čak 177 turnira.

Kao i svih prethodnih godina, i ovog puta je najveće interesovanje vladalo za učešće na turnirima u malom fudbalu za dečake i devojčice. Turniri za dečake rođene 2005. godine i mlađe igrani su u 25 gradova, a turniri za devojčice istog uzrasta – u 10 mesta u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali