SPORTSKE IGRE MLADIH: Dodeljene prve medalje na Igrama

Novosti online

14. 09. 2020. u 11:57

SVEČANOM dodelom medalja i diploma najboljima, u Brzeću je, posle tri izuzetna dana ispunjena druženjem, sportskim susretima i dobrom zabavom, završena prva smena Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Додељене прве медаље на Играма

FOTO: Stefan Cvetković

. Sada su poznata imena dečaka i devojlica koji su najuspešniji u državi u rukometu, igri između dve vatre, tenisu, stonom tenisu i šahu.

Sportski kompleks „Junior” bio je od petka do nedelje domaćin deci sportistima i njihovim pratiocima u pet sportova. Jedna od najuzbudljivijih utakmica, koja je privukla i ubedljivo najviše gledalaca (bilo bi ih verovatno i više da nije strogog poštovanja mera Kriznog štaba), bilo je finale turnira Lino između dve vatre. 

Ova igra je inače zaštitni znak Igara u celom regionu i jedino se ovde nalazi u zvaničnom pravilniku takmičenja. Finalisti su bili predstavnici Kuršumlije ekipa ‘’Atomski mravi’’, četvorotruki prvaci države. 

Naspram njih ekipa iz Kraljeva. Kraljevčani su čak imali i podršku roditelja koji su uoči utakmice doputovali u Brzeće kako bi bodrili decu kraj terena. Na kraju posle dva duela bilo je 1:1 i ekipa ‘’Kraljevi’’ iz Kraljeva slavila je u majstorici, po prvi put postavši prvak države. 

Mnogi kažu da su finalistkinje u ženskom tenisu Anja Stanković iz Niša i Sara Đunisijević iz Čačka, već viđene kao naslednice naših čuvenih teniserki Ane Ivanović i Monike Seleš. 

U prvoj smeni u Brzeću su bila ukupno 473 učesnika Igara, a očekuje se da tokom naredna dva vikenda na Kopaonik ode još po 450 učesnika. U drugoj smeni, koja je planirana za sledeći vikend održaće se finale turnira u malom fudbalu za dečake i devojčice. Odbojka, basket 3 na 3 i odbojka na pesku na rasporedu su u trećoj smeni – od 25. do 27. septembra.

Svi učesnici se strogo pridržavaju svih mera prevencije: sve vreme nose zaštitne maske, redovno im se meri telesna temperatura, vrši se dezinfekcija ruku, vodi se računa o održavanju fizičke distance, koriste se dezobarijere itd. O poštovanju mera neprekidno vodi računa ceo SIM tim, a učesnici su upoznati sa činjenicom da su sankcije za nepoštovanje mera drakonske, budući da je na Igrama zdravlje svih učesnika apsolutni prioritet.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i brojnih sponzora. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer