PLIVAČI PO UZORU NA NBA I JU-ES OPEN: "Mehur" u Budimpešti

S. K.

21. 09. 2020. u 10:00

"MEHUR" je sve "popularniji" u svetskom sportu.

ПЛИВАЧИ ПО УЗОРУ НА НБА И ЈУ-ЕС ОПЕН: Мехур у Будимпешти

FOTO: M. Vukadinović

Posle NBA lige i Ju-Es opena i Međunarodna plivačka liga održaće se po istom principu od 17. oktobra do 22. novembra u budimpeštanskoj Dunav areni. Učesnik šest mitinga biće i naš Velimir Stjepanović, koji i ove godine brani boje američkog tima DC Trajdenta iz Vašingtona. Za ulazak u finale, koje je planirano za sredinu decembra, boriće se deset ekipa.

- Sjajno je što ću biti deo spektakla. Ne samo zbog trka, već i zbog mogućnosti da treniram sa najboljim svetskim plivačima. Biće interesantno, jer ćemo svi biti na jednom mestu - ističe Stjepanović.

Bilo je više opcija gde će se održati liga. Na kraju je izbor pao na Budimpeštu, gde će svi plivači biti smešteni u istom hotelu i moći će samo da idu do bazena.

- Dobili smo protokol na pet strana. Podsećaće na "mehur" kao u NBA ligi ili Ju-Es openu. Pre dolaska u Mađarsku moraćemo da uradimo dva PCR testa, a testiraće nas i tamo. Tek kada stignu negativni nalazi, možete da idete u bazen. Obroke će nam donositi u sobe, moći ćemo da treniramo samo sa svojom ekipom, bićemo potpuno izolovani. Živećemo na relaciji bazen - hotel - priča Stjepanović.

STIŽE I HIGL

SA Velimirom Stjepanovićem biće i njegov trener Sebastijan Higl.

- Lakše je kada smo zajedno. Za sada ne znam da li će Sebastijan biti sve vreme uz mene. Ovo će nam koristiti i za narednu, nadam se, olimpijsku godinu - kaže sjajni plivač.

Deset klubova takmičiće se u 25-metarskom bazenu. Nadmetaće se svetske zvezde, između ostalih: Katinka Hosu, Kaleb Dresler, Sara Sjestrom, Kristof Milak, Čad le Klos, Floran Manadu, Ranoni Kromomiđo, Federika Pelegrini, Vladimir Morozov, Deija Seto, Olivija Smoliga... Inače, ISL je osnovana prošle godine i iza nje je stao ruski milijarder Konstantin Grigorišin.

- Svi smo se prošle godine uverili da je liga pun pogodak, jer nije bila spektakularna samo za plivače, već i za publiku. Lane smo išli iz mesta u mesto, ovo ćemo biti primorani da živimo u karantinu. Ali, najvažnije je da se takmičim i da moja ekipa, koja nije tako jaka kao ostale, izbori makar drugu fazu. Planiram da plivam 100, 200, 400 slobodno i 200 m delfin. Biće to i dobra priprema za narednu sezonu - zadovoljan je Stjepanović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk