STONOTENISERI PAROLIMPIJCI OTVORILI SEZONU: Nastupilo 30 takmičara

S. B.

21. 09. 2020. u 20:07

U "SPENSU" održano prvo ovogodišnje takmičenje za sportiste sa invaliditetom

СТОНОТЕНИСЕРИ ПАРОЛИМПИЈЦИ ОТВОРИЛИ СЕЗОНУ: Наступило 30 такмичара

NAJUSPEŠNIJI Osvajači medalja na prvom oovogodišnjem takmičenju FOTO: 3.K

 U stonoteniskoj dvorani „Spens-a“ minulog vikenda održano je prvo ovogodišnje takmičenje u konkurenciji osoba sa ivaliditetom u organizaciji Sportskog saveza paraoilimpijskih sportova Vojvodine uz poštovanje svih bezbednosnih mera zaštite od koronavisrusa.

Na Prvom pokrajinskom prvenstvu nastupilo je 30 takmičara iz tri vojvođanska kluba a najuspešniji je bio novosadski „Spin“ sa  osvojenih sedam odličja, dve zlatne, srebrnom i četiri bronzane medalje.

Drugoplasirani je komšijski klub, „Tvrđava 021“, sa po jednom osvojenom medaljom sva tri sjaja, dok je treće mesto zauzeo zrenjaninski „K 2“ sa osvojenim srebrom i bronzom.

Sezona naših stonotenisera paraolimpijaca startovala je sa zakašnjenjem zbog za sportiste vanredne situacije izazvane pandemijom „Kovid 19“, tokom koje su , ipak, redovno trenirali i održavali sportsku formu.

U konkurenciji dama , klasa „T 1-5”,trijumfovala je najbolja stonoteniserka na planeti, Borislava Perić- Ranković ispred klupskih koleginica Kristine Arančić, Nade Matić i Sanje Mijatović. 

Mitar Palikuća iz „Spina“ bio je najbolji u muškoj konkurenciji u klasi „T 1-5“, ispred Mladena Đirića (Tvrđava 021), Aleksandra Jevremovića (Spin) i Gorana Perlića (K 2).
U klasi „T 6-10“ pobedio je Aleksej Radukić (Tvrđava 021), drugoplasirani je Nikola Kirćanski (K2) a treće mesto podelili su Dragan Bunčić (Spin) i Ivan Bogdanović (Tvrđava 021).

Naredno takmičenje za paraolimpijce je Prvensvo Srbije koje će biti održano početkom idućeg meseca, najverovatnije u Beogradu.
S.B.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk