SUMNJE U DOPING NA TURU: Afera na upravo završenoj biciklističkoj trci

TEK što se završilo ovogodišnje izdanje biciklističke trke Tur de Frans, otvorena je istraga zbog sumnje u dopingovanje u okviru francuskog tima Arkea-Samsik.

СУМЊЕ У ДОПИНГ НА ТУРУ: Афера на управо завршеној бициклистичкој трци

Tim Arkea-Samsik Foto EPA

Državno tužilaštvo u Marselju otvorilo je istragu u ponedeljak, kada su privedene dve osobe, bliske kolumbijskom vozaču u francuskom timu Nairu Kintani. Prema informacijama koje prenose francuski mediji, reč je o Frediju Abeli, kolumbijskom lekaru Kintane, i njegovom maseru, Špancu Mikelu Oteru. Njima dvojici juče je produžen pritvor.

Takođe, u sedištu francuskog Centralnog biroa za zaštitu javnog zdravlja (OCLAESP) saslušani su, u svojstvu slobodnih građana, i Nairo Kintana, i njegov brat Dajer, koji takođe vozi za isti tim.

Prema istim informacijama, žandarmi su prošle srede u Mirabelu izvršili pretres prostorija i autombila braće Kintana. Državni tužilac iz Marselja Dominik Lorans je povrdio da su pronađeni mnogobrojni zdravstveni proizvodi među kojima i lekovi u privatnim stvarima, ali i metoda koja bi mogla da se kvalifikuje kao dopingujuća.

Ovdašnji mediji ističu da je između ostalog pronađeno 100 mililitara fiziološkog seruma i materijal za ubrizgavanje. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer