TRAGEDIJA POGODILA SVET RUKOMETA: Preminuo član zlatne generacije Jugoslavije Zlatko Portner

Tanjug

23. 09. 2020. u 11:29 >> 11:40

Legendarni rukometaš Metaloplastike i reprezentativac Zlatko Portner iznenada je preminuo u 59. godini u Švajcarskoj, objavio je portal Balkan-Handball.

ТРАГЕДИЈА ПОГОДИЛА СВЕТ РУКОМЕТА: Преминуо члан златне генерације Југославије Златко Портнер

FOTO: metaloplastika.wordpress.com


Član čuvene zlatne generacije jugoslovenskog rukometa iz osamdesetih godina prošlog veka počeo je karijeru u Hrtkovcima, da bi preko Crvenke 1982. godine stigao u Šabac, gde je u narednih sedam sezona ispisao najlepše stranice svetskog rukometa u generaciji „vanzemaljaca“ Metaloplastike sa kojom je dva puta bio osvajač Kupa šampiona (1985. i 1986.).

Dalji profesionalni put vodio ga je u Barselonu, koja je sa njim u timu stigla do prvog pehara Kupa šampiona 1991. godine.

Posle dve godine u Francuskoj (1992-1994), Portner je karijeru završio igrajući u švajcarskim klubovima sve do 2002. godine.

Po završetku igračke karijere, rukometu je ostao veran kroz trenerski posao u više klubova Švajcarske.

Kao član reprezentacije Jugoslavije, Portner je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je deo tima koji je na SP 1990 došao do četvrtog mesta.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO: Spoj inovacija i društvene odgovornosti