PRAZNIK RUKOMETA U ZRENJANINU: Na Begeju se danas i sutra igra finalni turnir Kupa Srbije u rukometu!

S. K.

25. 09. 2020. u 15:50

KOD dama trofej brani Bekament, a kod muškaraca Vojvodina

PRAZNIK RUKOMETA U ZRENJANINU: Na Begeju se danas i sutra igra finalni turnir Kupa Srbije u rukometu!

Foto: Arhiva Novosti

Rukometni praznik u Zrenjaninu. U gradu na Begeju u subotu i nedelju odigraće se finalni turniri Kupa Srbije u obe konkurencije. Kod dama trofej brani Bekament Bukoviča Banja, a kod muškaraca Vojvodina. 

Program otvaraju rukometašice. Prvo se od 12 časova sastaju Jagodina i Bekament Bukovička Banja, a od 14.00 RTB Bor i Naisa. Finale je u nedelju od 14.30. Svi očekuju neizvesne duele, jer su ekipe dosta promenjene.
 "Početak nove sezone obeležiće završetak onoga što smo ostavili kao nedovršen posao u prošloj, a to je borba za jedan od trofeja. Pre pandemije bili smo u usponu, a sada delimo sudbinu svih i prilagođavamo se novim okolnostima. Ekipa je podmlađena, ali to ne umanjuje naše ambicije",  kaže strateh Bekamenta Saša Bošković. 

Optimizam greje kormilara Jagodine Dragana Markova: 

"Nikome ova pauza nije prijala, ali je najvažnije da smo se vratili radu.Želimo trofej, a u polufinalu nas očekuje neizvesna utakmica sa Bekamentom". 

Trener Naise Svetislav Jovanović veruje da su favoriti u polufinalu: 

"Sve tri ekipe imaju šansu za trofej, mada Kup krase iznenađenja, tako da ne bih potcenio ni Bor". 

Starteg Bora Zoran Barbulović ističe da su napravili najveći uspeh u istoriji i da će igrati rasterećeno. 

Veoma neizvesno biće i kod muškaraca. U polufinalu se sastaju Dinamo - Partizan (17.00) i Metaloplastika - Vojvodina (19.00). Finale je u nedelju u 18.00. 

"Niko nikada nije bio u ovakvoj situaciji. Ovo se dešava jednom u životu. Igrali smo pripremne utakmice, ali nemamo informacije o protivniku. Mislim da je Vojvodina blagi favorit" - ističe strateg Metaloplastike Veselin Vuković. 

Trener Vojvodine Boris Rojević je siguran da sve ekipe idu na osvajanje pehara: 

"Finalni turnir odavno nije bio ujednačen, a mi imamo veliku želju da ga odbranimo. Imamo kadrovske probleme, nismo uigrani, ali učinićemo sve da slavimo". 

Trener novosadske Vojvodine, osvajač trofeja 2019, Boris Rojević, najavljuje veliku borbu u Zrenjaninu: 


Optimizam pred duel sa Dinamo greje i kormilara Partizana Nenada Maksića: 

- Naša očekivanja su najveća, da pobedimo i izborimo finale, u kojem je sve otvoreno. Šanse su podjednake, svaka ekipa može da se domogne trofeja. Zdravi smo i spremni za izazov. 

I Pančevci veruju da mogu da pehara, a trener Akim Komnenić kaže: 

- Radili smo naporno dva meseca i nadam se da ćemo za trud biti nagrađeni. Mislim da svaka ekipa imaju svoju šansu, da će sve biti odlučeno za jednu, dve lopte. 
S. K.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

TADA JOJ JE LUPIO ŠAMAR: Rada Živković i Bata Živojinović su bili kumovi, ali su se zbog jedne situacije žustro posvađali