ČELNICI SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE U POSETI KOVINU I PANČEVU: Primeri uspešne saradnje

N. I.

07. 10. 2020. u 21:14

DELEGACIJA Sportskog saveza Srbije obišla je teritorijalne sportske saveze Južnobanatskog okruga.

ЧЕЛНИЦИ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У ПОСЕТИ КОВИНУ И ПАНЧЕВУ: Примери успешне сарадње

FOTO: SSS

Predsednik Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković najpre su posetili opštinu Kovin, a zatim i grad Pančevo. Sportski savez opštine Kovin ima 22 kluba i odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom.

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović ima razumevanja za sport, a na sastanku sa predstavnicima saveza i predsednikom SO Zorananom Bradanjim i zamenikom predsednice opštine Ratkom Mosurovićem, istakla je ulaganja u sportsku infrastrukturu, izgrađena je "Ustanova za sport Kovin", koji su predstavnici SSS i obišli, dok je u izgradnji bazen. "Ustanova za sport Kovin" sadrži košarkaški i fudbalski teren, teretanu, halu za male sportove kao i klub sportista i kancelarije opštinskog sportskog saveza.

Posle Kovina, prijem za predstavnike SSS upriličen je i kod novog gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića i zamenice gradonačelnika Dragane Kuprešanin, zajedno sa predstavnicima Sportskog saveza grada Pančeva. U ovom gradu od prošle nedelje pokrenuta je akcija besplatne rekreacije namenjene pre svega damama "Budi zdrava - vežbaj sa nama". Predsednik SSS sumirao je utiske:

- Veoma mi je drago što smo u Kovinu videli dobar primer saradnji lokalne samouprave i sportskog saveza. Nadam se da će kolege obogatiti sportsku ponudu svoje opštine i akcijama koje organizuje Sportski savez Srbije. U Pančevu, gradu sporta, upoznali smo se sa novim gradonačelnikom. Gospodin Stevanović je na sastanku pokazao veliko interesovanje za sport po kome je Pančevo i prepoznatljivo i istako značaj ovog segmenta. Mladi ljudi Sportskog saveza Pančeva koje predvodi Slobodan Bitević veoma su posvećeni svom poslu i imamo već dugo odličnu saradnju. Želim da tako i nastavimo - rekao je Davor Štefanek.

FOTO: SSS

Generalni sekretar Goran Marinković istakao je da će i u Južnom Banatu biti sproveden niz akcija:

- Kovin će se uključiti aktivnije u organizaciju sportskih događaja koje iniciramo, verujem da će u narednom periodu biti preduzeti i konkretni koraci. A opet, u Pančevu akcija "Budi zdrava - vežbaj sa nama" probudila je veliko interesovanje i pozitivne utiske. Današnji sastanak nastavak je dobre saradnje - rekao je Marinković.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!