NAKON 63 GODINE NIŠ DOBIO HALU ZA BOKS-BOROVČANIN: Počeo je da se budi boks na jugu Srbije (VIDEO)

A. Ilić

15. 10. 2020. u 13:57 >> 14:10

NENAD Borovčanin, predsednik Boks saveza Srbije, nastavio je sa iznenađenjima, oko promocije boksa u Srbiji.

НАКОН 63 ГОДИНЕ НИШ ДОБИО ХАЛУ ЗА БОКС-БОРОВЧАНИН: Почео је да се буди бокс на југу Србије (ВИДЕО)

FOTO: Bokserski savez Srbije

Uz pomoć grada  Niša, uloženo je četiri miliona dinara u obnovu i sređivanje hale Softka, kojom rukovodi Sportski centar Čair. Podatak koji je vrlo važan da je hala Sofka renovirana čak posle 63 godine!

Povodom toga danas je u Nišu i zvanično otvorena ova hala, koja je opremljena ringom i 18 raznih sprava za trening boksa. Otvorili su je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik BSS Nenad Borovčanin i većnik za omladinu i sport Branislav Kačar. Održan je i pokazni  trening talentovanih boksera iz dva niška kluba.

FOTO: Bokserski savez Srbije

"Drago mi je što sam danas ovde i hvala bokserima na poklonu, lepim rukavicama koje će krasiti moj kabinet. Gledaćemo da kao grad pomažemo boksu i da se potrudimo da sva zainteresovana omladina za ovaj lepi sport počne ovde da trenira. Želim da vratimo staru slavu boksu, koju je ovaj sport imao pre dosta godina. I da se klubovi ujedine u jedan, kako bi imali još bolju priliku da ostvare značajnije rezultate", rekla je gradonačelnica Niša, Dragane Sotirovski.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Na njene reči nadovezao se Nenad Borovčanin, prvi čovek bokserskog saveza.

"Tradicija boksa u Nišu je duga, ali poslednjih godina je boks u ovom lepom gradu stagnirao. Od prošle godine počeo je da se budi a ova vrhunska hala će biti pravi podstrek za još bolji rad. Hvala gradu na podršci. Sada je važno da klubovi Radnički i Naisus formiraju besplatnu školu boksa, koja za nekoliko godina treba da iznedri nove šampione. U dogovoru sa gradonačelnicom Draganom, nastavićemo da radimo na jačanju našeg sporta, a da od sledeće godine, od proleća imamo boks i na Čairu i Tvrđavi", poručio je Nenad Borovčanin.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije