UDOVIČIĆ: Pandemija izvršila veliki uticaj na svetski sport

Tanjug

18. 10. 2020. u 22:07

PANDEMIJA korona virusa promenila je društvo koje nas okružuje, pa samim tim i sport širom sveta, istakao je danas ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

УДОВИЧИЋ: Пандемија извршила велики утицај на светски спорт

FOTO: TANjUG/TARA RADOVANOVIĆ

On je gostujući u emisiji "Lice nacije" na TV Pančevo rekao da mu je veoma žao što vrhunske utakmice prolaze bez publike i naglasio da će posebno teško biti da se organizuju Olimpijske igre iduće godine u Tokiju.

"Mnoge moje kolege iz inostranstva su uzdržane kada je u pitanju trenutno stanje u sportu izazvano pandemijom, mada neki od njih, s kojima sam blizak, nisu optimistični. Posebno je problem organizovati Olimpijske igre. Sportistima je veoma teško ostati u formi i koncentraciji kada se datumi takmičenja pomeraju iz dana u dan. Sportisti koji su trebalo da zasijaju ove godine u Tokiju moraće da se spremaju za sledeću godinu, pa da postižu uspehe godinu dana stariji", kaže Udovičić.

S druge strane, ljudi se, kako je naveo, zbog zdravlja okreću rekreaciji.

"U Srbiji recimo, ove godine imamo rekordnu prodaju bicikala, što je svakako pozitivno.” napomenuo je ministar omladine i sporta.

On je otkrio i da je u Srbiji broj dece u sistemu školskog sporta više nego dvostruko uvećan - sa 80.000 na 180.000.

"Organizuju se važna sportska takmičenja, svake godine i jedno međunarodno takmičenje. Veliku pažnju smo posvetili izgradnji i opremanju fiskulturnih sala. Na teritoriji AP Vojvodine obišao sam oko 250 škola, gde smo donirali opremu", poručio je, između ostalog, Udovičić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer