TRI KORAKA DO PRVAKA: Italijanski vaterpolo klubovi pronašli formulu kako da odigraju šampionat

Tanjug

21. 10. 2020. u 13:14 >> 13:14

KORONA virus je i te kako uzdrmao italijanski vaterpolo. Klubovi se nadaju da će šampionat, koji je trebalo da počne 3. oktobra, krenuti 7. novembra.

ТРИ КОРАКА ДО ПРВАКА: Италијански ватерполо клубови пронашли формулу како да одиграју шампионат

N. Paraušić

I to u fazama, jer je odlučeno da se broj utakmica maksimalno smanji. 

U prvoj fazi 13 klubova biće podeljeno u četiri grupe (tri po tri i jedan sa četiri ekipe). Igraće se dvokružno, a potom prve dve ekipe nastaviti borbu za titulu, a ostale za opstanak. 

U drugoj fazi formiraće se dve grupe sa po četiri tima. Prva dva izboriće plej-ofa, a druga dva boriće se za plasman od 5. do 8. mesta. To znači da će neke ekipe odigrati 10, a neke 14 utakmica u novoj sezoni. 

Od naših reprezentativaca na Apeninskom poluostrvu igraju Dušan Mandić (Pro Reko), Nemanja Vico (Trst), Đorđe Lazić (Breša). Tu je i legendarni Slobodan Soro koji čuva gol Lacija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)