BEOGRAD DOBIO KOMPLEKS STENA ZA PENJANJE: Ministar Udovičić na otvaranju poručio „Ovo je promocija novog olimpijskog sporta“

Novosti online

02. 11. 2020. u 15:08

JOŠ jedno mesto za vrhunski i rekreativni sport u Srbiji - Novootvoreni kompleks veštačkih stena na Košutnjaku jedinstven u ovom delu Evrope.

БЕОГРАД ДОБИО КОМПЛЕКС СТЕНА ЗА ПЕЊАЊЕ: Министар Удовичић на отварању поручио „Ово је промоција новог олимпијског спорта“

Foto PR

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas kompleks veštačkih stena na Košutnjaku i učestvovao na javnom času i promociji sportskog penjanja. Kompleks veštačkih stena na Košutnjaku čine dve stene, takozvana Boulder stena, dužine 35 metara i druga predviđena za težinsko, brzinsko i rekreativno penjanje. Kompleks je izgrađen s ciljem da promoviše i razvija novu olimpijsku disciplinu, bude idealno mesto za rekreaciju, ali i da konkuriše za domaćinstvo međunarodnih takmičenja u sportskom penjanju i organizovanje priprema sportista iz naše zemlje i inostranstva.

- Srbija može da se pohvali još jednim novim sportskim objektom, jedinstvenim u ovom delu Evrope, koji će omogućiti da promovišemo novu olimpijsku disciplinu našoj deci i pružimo vrhunske uslove za trening i takmičenja sportskih penjača. Naš cilj ostaje isti, a to je da kontinuirano ulažemo u sportsku infrastrukturu, čime sportistima stvaramo najbolje uslove za trening, a našu decu motivišemo da se svakodnevno bave fizičkom aktivnošću. Danas smo bili u prilici da vidimo demonstraciju treninga profesionalnih penjača ali i najmlađe kako, uz nadzor instruktora, uspešno savladavaju prepreke i dolaze do vrha. Očekujem da će u budućnosti ovde biti još jedna baza za stvaranje šampiona i osvajanje medalja, ali i omiljeno mesto svim rekreativcima koji rado dolaze na Košutnjak”, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Objekat je izgradio Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, po standardima Međunarodne penjačke federacije (IFSC) i ispunjava uslove za sve tri discipline sportskog penjanja: težinsko penjanje, brzinsko penjanje i bolder. Sportsko penjanje na veštačkoj steni je novi olimpijski sport, koji stiče sve veću popularnost širom sveta, a Srbija se, od danas, može pohvaliti jedinstvenim kompleksom za promociju tog sporta u regionu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO: Spoj inovacija i društvene odgovornosti