RAZVOJ DECE KROZ SPORT: Savez za predškolski sport približava sport najmlađima

Novosti online

15. 11. 2020. u 14:55

Projekat pod nazivom "Razvoj dece kroz sport i sportske igre" uspešno je realizovao Pančevački savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju.

РАЗВОЈ ДЕЦЕ КРОЗ СПОРТ: Савез за предшколски спорт приближава спорт најмлађима

FOTO: Školski sport Srbije

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu podržao je ovaj program, koji je trajao od leta do nedavno. Učestvovalo je 240 devojčica i 140 dečaka iz grada Pančeva i okolnih naseljenih mesta.

Održani su pokazni treninzi sa poligonima za razvoj motoričkih sposobnosti i nadmetanje u više sportskih timskih igara. Treneri iz više klubova su seletkirali decu za svoje perskeptivne selekcije, odbojkaški klub je selektovao decu koja će u budućnosti biti odbojkaške sudije i koje su to već tokom programa izučavala. 

Košarkaški i karate klub su omasovili svoje mlađe kategorije i saradnja tokom programa je bila na visokom nivou kroz angažovanje osam trenera iz ova tri sporta. Angažovan je, takođe, i stručni trener za fizičku pripremu prof. Blagoje Koprivica koji je testirao veliki broj dece na fizičke sposobnosti i uzrasne karakteristike i doneo odgovarajući plan rada za dalji razvoj dece kroz klubove i sam Pančevački savez za predškolski sport, sportsku animaciju i rekreaciju.

FOTO: Školski sport Srbije

Tekst potpisa

Deca iz predškolskih ustanova su bila veoma zainteresovana i za streljaštvo i streličarstvo i cilj saveza je dalji razvoj dece kroz sportove koji nisu mnogo zastupljeni u javnosti. Program je završen takmičenjem u spretnosti i poligonima motorike i pobednici su dece iz Osnovne škole „Branko Radičević" iz Pančeva, dok su u predškolskom uzrastu rađeni promotivni treninzi malo zastupljenih sportova u javnosti.

U programu su učestvovali sportski radnici i stručnjaci Nenad Marin, Blagoje Koprivica, Ivan Krgović, Vladimir Jovančić, Vojislav Pavlović i Nebojša Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)