VELIKI USPEH NAŠE DŽUDISTKINJE: Andrea Stojadinov osvojila srebro na EP

Novosti online

19. 11. 2020. u 20:53

MLADA srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je srebrnu medalju na šampionatu Evrope u Pragu u kategoriji do 48 kilograma.

ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШЕ ЏУДИСТКИЊЕ: Андреа Стојадинов освојила сребро на ЕП

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Stojadinov je za samo tri nedelje napravila svojevrstan podvig osvajanjem tri evropske medalje.

Posle sampionske titule osvojene u juniorskoj konkurenciji, kao i bronze za mlade seniore (oba takmicenja odrzana u Porecu) popela se na pobednicko postolje u Pragu.

- Još uvek nisam svesna uspeha od danas. U mesec dana uopšte imati tri evropska prvenstva je mnogo, a tek osvojiti medalje na sva tri. Naravno ova ima posebnu tezinu za mene. Kao izlazna godina juniora, da se okitim titulom vicešampiona Evrope za seniore, sama pomisao mi je bajkovita, a evo sada je realnost. Nemam reči za ovo danas. Isplatio se rad svih ovih godina, posebno u ovoj 2020. koja je za nas džudiste bila jako teška. Sada mogu malko opuštenije da uđem u seniorsku konkurenciju, znajući da mi jeste mesto među tim devojkama i da sa još malo truda i rada zaista mogu da ostvarim svoje snove - izjavila je Stojadinov.

Na korak od medalje bili su i Marica Perisio 57 kg i Strahinja Buncio 66 kg koji su na ovom takmicenju ostvarili plasman na peto mesto i osvojili vredne bodove za Tokio.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu