RABAT PRVA STANICA: Objavljen kalendar takmičenja u Dijamantskoj ligi

Beta

24. 11. 2020. u 11:28

TAKMIČENjE u Dijamantskoj ligi trebalo bi sledeće godine da počne atletskim mitingom u Rabatu, u Maroku 23. maja, saopštili su danas organizatori.

РАБАТ ПРВА СТАНИЦА: Објављен календар такмичења у Дијамантској лиги

Foto: EPA

Dijamantska liga objavila je danas raspored od 14 atletskih takmičenja za narednu godinu, uz završni dvodnevni miting koji će se održati u septembru u Cirihu.

- Raspored je u ovoj fazi privremen i podložan je promenama u zavisnosti od globalne zdravstvene situacije u 2021. godini", navodi se u saopštenju.

Takmičenje u Dijamantskoj ligi trebalo bi da počne 23. maja u Rabatu (Maroko), a pet dana kasnije predviđeno je da se održi miting u Dohi (Katar).

U Rimu (Italija) će se atletičari takmičiti 4. juna, šest dana kasnije u Oslu (Norveška), za 4. jul planiran je miting u Stokholmu (Švedska), a pet dana kasnije u Monaku.

Atletski miting u Londonu (Velika Britanija) održaće se 13. jula, a zatim sledi mesec dana pauze u Dijamantskoj ligi zbog Olimpijskih igara, koje bi u Tokiju trebalo da počnu 23. jula.

Takmičenje u Dijamantskoj ligi nastaviće se 14. avgusta u Šangaju (Kina), zatim sledi miting u Judžinu (SAD) 21. avgusta, kao i u Kini 22. avgusta, ali još nije određeno gde će se takmičenje održati.

Atletičari će se 26. avgusta takmičiti u Lozani (Švajcarska), dva dana kasnije u Parizu (Francuska), a 3. septembra u Briselu (Belgija). Veliko finale održaće se 8. i 9. septembra u Cirihu (Švajcarska).

Ove godine takmičenja u Dijamantskoj ligi uglavnom su bila otkazana zbog pandemije korona virusa. Mitinzi su se održali samo u Monaku, Rimu, Stokholmu i Dohi, uz tri egzibicije u Oslu, Briselu i Lozani.

Pratite Novosti sport i na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)