ZA BOLJU BUDUĆNOST KLUBA: Goran Cvetković preuzeo Vintertur

Novosti online

02. 12. 2020. u 21:45

Srpski stručnjak Goran Cvetković preuzeće od sledeće sezone kormilo švajcarskog Vintertura.

ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ КЛУБА: Горан Цветковић преузео Винтертур

Foto: Arhiva Novosti

Na tom mestu naslediće Adija Bringera koji je, sa prekidom od šest meseci zbog dolaska Markusa Baura, čak 14 sezona vodio klub.

Uprava Vintertura u 37-godišnjem Cvetkovićem na klupi vidi bolju budućnost kluba. Srbin je Bringerov prvi asistent još od 2015. godine, a prethodno je u dva navrata igrao za ovaj klub. Cvetković je u švajcarski tim stigao 2005. godine iz Crvene zvezde (prethodno igrao za PKB), dve godine kasnije je otišao u Bern gde je proveo šest sezona, da bi se potom vratio u Vintertur u kojem je okončao igračku, i počeo trenersku karijeru. 

Nekadašnji desni bek je uz ulogu prvog asistenta Bringera obavljao i funkciju sportskog direktora, a šef stručnog štaba postaće u junu 2021. godine. 

-Cvetković je trener sa A licencom koji je stekao dovoljno iskustva kao asistent. Živi sa porodicom u našem regionu, odlično poznaje klub i okruženje, ima sjajnu konekciju sa igračima, posebno mlađim, i dobre internacionalne kontakte koji bi mogli biti od pomoći u budućnosti – saopšteno je iz kluba povodom imenovanja srpskog trenera. 

Vintertur je osvojio devet titula šampiona Švajcarske, ali na jubilarnu čeka još od 2004. godine.

(balkan-handball.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu