VELIKA TRAGEDIJA: Preminula hrvatska rukometna legenda

Novosti online

12. 12. 2020. u 22:34

PROFESOR ŽEljko Seleš, osnivač i dugogodišnji trener bivšeg šampiona Evrope Partizana iz Bjelovara, preminuo je u 91. godini u Bjelovaru.

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА: Преминула хрватска рукометна легенда

Skrinšot

Bio je utemeljitelj bjelovarskog rukometa i jedan od najzaslužnijih za veliku titulu šampiona Evrope koji je bjelovarski Partizan osvojio u Dortmundu 1972. godine, prvu za jugoslovenski rukomet.

Željko Seleš osnovao je bjelovarski Partizan s još dvojicom prijatelja 1955, a kao trener vodio ga je gotovo 20 godina i s njim osvojio brojne trofeje, između ostalih sedam titula šampiona SFRJ i dva nacionalna kupa, pored već pomenutog KEŠ.

Trenirao je i slovenačkke, italijanske i nemačke timove, kao i omladinsku reprezentaciju Jugoslavije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!