MARKO NIKOLIĆ: Sanjam nokaut finiš 2020. godine

Novosti online

16. 12. 2020. u 17:02

Na izlaznim smo vratima kalendarske, sportski rečeno takmičarske 2020, nećemo se za njom okretati jer će zauvek u istoriji ostati uklesana kao godina teškog bola i tragedije za celokupno čovečanstvo izazvani virusom korona.

МАРКО НИКОЛИЋ:  Сањам нокаут финиш 2020. године

FOTO: BSS

I dok su sportska takmičenja širom sveta jenjavala, mnoga i usahla bez naznaka kada će ponovo izaći na veliku scenu, u svom tom celogodišnjem magnovenju ima i onih koji su prošli kroz ljutu bitku i koji i dalje odolevaju pošasti koja je paralisala planetu. A ko drugi do borilački sportovi koji su opravdali svoj status i sinonim za uspeh.

U finišu tekuće sezone održana su brojna boks takmičenja kako kod nas tako i u svetu,  veliki boks mečevi među kojima i povratak u ring legendi ovog sporta Tajsona i Roj Džonsa. Završni udarac godini na izmaku zadaće i srpski bokserski as, 31- godišnji Marko Nikolić u meču koji je na programu 18. decembra u Beogradu i koji mu donosi nove poene za svetsku rang listu. Rejting meč u osam rundi šampion WBC Mediterana, bokser poluteške kategorije (do 79 kg), naša čelična pesnica boksuje u dvorani "Milan Gale Muškatirović " protiv iskusnog Holanđanina Faruka Dakua.

"Sanjam nokaut finiš 2020. koja je svima nama donela puno bola u raznim oblicima. Naučila nas je da život gledamo drugim očima, da budemo puno hrabriji, da cenimo vreme koje imamo na ovom svetu, da cenimo sve što imamo u ovim našim životima i da se neprestano borimo za bolje sutra. Meč na Dorćolu protiv Dakua mnogo mi znači, i za mene je veliki ulog, pre svega psihički. Pobeda mi donosi nastavak niza od 27 trijumfa bez poraza, donosi važne poene za svetsku rang listu, znači vetar u leđa za ulazak u 2021. u kojoj imam ambicije za ostvarivanje velikih rezultata i novi šampionski pojas. Spremao sam se žestoko poslednjih mesec dana, a sada dva dana pre ulazak u ring protiv Holanđanina, osećam se kao orao raširenih krila spreman za još jedan šampionski let. Potrudiću se da tako i bude u boks noći koja nas očekuje u srcu mog rodnog grada" – objašnjava Nikolić.

Marko je 18. septembra u Obrenovcu odbranio titulu šampiona WBC Mediterana u meču u kome je pao nezgodni Francuz Boa, nedugo nakon tog meča je preležao i koronu.

"Imao sam sreću da sam kroz bolest koju izazove virus korona prođem sa lakšim simptomima i bez posledica. Odmah nakon oporavka i izlaska iz karantina uputio sam se u boks salu i odradio trening koji mi je značio povratak u život. Bokser ne može bez ringa i rukavica, kao što ni fudbaler ne može bez bubamare i travnatog terena, to su mesta gde se osećamo posebno, gde nam krv uvek struji drugačije i posebno. U top sam formi, očekujem tešku borbu sa naturalizovanim Holanđaninom, koji neće biti ni malo lak zalogaj, ali time će pobeda biti još slađa" – istakao je Nikolić koga će i ovaj put kao i prethodnih bitaka u borbu do samog ringa ispratiti njegove kolege iz vatrogasne ekipe Voždovac u kojoj radi, kao i načelnik Rade Milošević.

Bokser iz Ugande, sa adresom u Amsterdamu poručio je da u Beograd dolazi da demonstrira silu nad srpskim šampionom, da je maksimalno motivisan za pobedu, ali i da zna da će preko puta sebe u ringu imati tvrd orah koji na profi sceni nikada nije poklekao. 

Međunarodna profi boks revija na Dorćolu iznedriće pet borbi, od kojih je ona između Nikolića i Dakua borba večeri. U uvodnim mečevima videćemo na delu i dve dame Saidu Bukvić (Srbija) i Oksanu Romanovu (Ukrajina), kao i revanš susret iz Obrenovca između Stefana Čolovića i Miloša Jankovića. Svi  mečevi biće emitovani u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight sa početkom u 19 časova, bez prisustva publike zbog epidemioloških mera usled pandemije izazvane virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

LJUBAVNA PRIČA EMIRA KUSTURICE: Maja mu je srce zarobila