RADNIČKI BRANI ČAST SRPSKOG VATERPOLA: Kragujevčani na fajnal foru

S. KRSTOVIĆ

17. 01. 2021. u 19:42

RADNIČKI će braniti čast srpskog vaterpola na fajnal-foru Regionalne lige, 26. i 27. marta u Zagrebu.

РАДНИЧКИ БРАНИ ЧАСТ СРПСКОГ ВАТЕРПОЛА: Крагујевчани на фајнал фору

FOTO: M. Vukadinović

Kragujevčani su u odlučujućem meču za drugo mesto na polufinalnom turniru grupe B u Dubrovniku savladali Primorac sa 12:10 (4:3, 3:5, 5:1, 0:1). Šumadinci će se u polufinalu sastati sa braniocem trofeja, ekipom Mladosti. U drugom polufinalu snage će odmeriti Jug i splitski Jadran.

- Napravili smo veliki uspeh, jer smo prošle godine igrali u A-2 ligi. Pokazali smo da imamo kvalitet za finalni turnir, na kojem ćemo pružiti svoj maksimum. Odigrali smo pet teških utakmica, drago mi je što smo protiv Jadrana i Primorca ispunili naš cilj - naglasio je petostruki strelac Strahinja Rašović.

BEOGRAD

PETO kolo polufinalnog turnira grupe A: Jadran Split - Primorje 13:10, Crvena zvezda - Mladost 10:18, Šabac - Partizan 14:9.
TABELA: Mladost 15, Jadran 11, C. zvezda 10, Šabac 6, Partizan 3, Primorje 0 bodova.

Kragujevčanima je bio dovoljan i bod da izvade kartu za Zagreb. U prvoj četvrtini se vodila izjednačena borba, a u drugoj su se razigrali Kotorani koji su se odlepili na 8:6. Srećom, Šumadinci su u nastavku zaigrali čvršće u odbrani i u trećoj četvrtini slomili otpor Primorca - 12:9. Poslednjih osam minuta odigrali su rutinski. Odskočio je Strahinja Rašović sa pet golova, po dva su dali Lukić i Radović, a po jedan Janković, Krug i Ukropina.

- Počeli smo stegnuto, što se videlo u prvom poluvremenu. Po običaju uzdigli smo se u nastavku i ispunili cilj. Na F4 u Zagrebu ne idemo da se predamo, već da napravimo što bolji rezultat - istakao je golman Lazar Dobožanov.

DUBROVNIK

PETO kolo polufinalnog turnira grupe B: Budva - Jadran Herceg Novi 8:15, Solaris - Jug 5:14, Radnički - Primorac 12:10.
TABELA: Jug 15, Radnički 12, Jadran HN 6, Primorac 6, Solaris 6, Budva 0 bodova.

Crvena zvezda na turniru u Beogradu nije uspela da napravi podvig i domogne se "kote dva". Igrači Mladosti bili su prejaki za crveno-bele, što pokazuje i konačan rezultat - 10:18 (4:4, 2:5, 3:6, 1:3). Beograđani su jedino u prvoj četvrtini parirali velikom favoritu, koji je u nastavku nametnuo svoj ritam. U Zvezdi su se istakli Subotić sa četiri i Tankosić za tri pogotka. Kod Zagrepčana nezadrživ je bio centar Radu sa četiri gola, a na golu je blistao Marcelić sa 13 odbrana. Crveno--beli su priliku da odu u Zagreb ispustili u prvom kolu kada su od Jadrana izgubili na penale - 16:18 (13:13 u regularnom toku).

U srpskom derbiju Šabac je nadigrao Partizan sa 14:9 (3:2, 3:2, 4:1, 4:4). Kod pobednika su se istakli Vučinić, Ćetković sa četiri i Stojanović sa tri gola, a kod crno-belih Stefan Mitrović sa pet pogodaka.

Valja napomenuti da je Partizan pobedom nad Primorjem u prvom kolu omogućio da Srbija u narednoj sezoni ima četiri kluba u Premijer ligi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima