ŠUMADINCI ZA TRI DRŽAVE: Čak 13 vaterpolista Radničkog na pripremama reprezentacija

S. O.

19. 01. 2021. u 17:43

VATERPOLISTI Radničkog obeležavaju početak 2021. godine. Kragujevčani su nedavno izborili plasman na Fajnal-for Regionalne A1 lige u Zagrebu, a sada se čak 13 igrača i trojica trenera nalaze na pripremama reprezentativnih selekcija Srbije, Crne Gore i Rusije.

ШУМАДИНЦИ ЗА ТРИ ДРЖАВЕ: Чак 13 ватерполиста Радничког на припремама репрезентација

FOTO: M. Vukadinović

Sedmorica igrača Radničkog od ponedeljka su na pripremama "delfina": Lazar Dobožanov, Nebojša Toholj, Marko Radulović, Nemanja Stanojević, Strahinja Rašović, Nikola Lukić i Luka Pljevančić.

Oni će do 23. januara trenirati u Beogradu, a potom ih očekuje turnir u Podgorici, od 27. do 29. januara, na kom će učestvovati SAD, Srbija i Crna Gora (Nemačka otkazala zbog virusa korona). U stručnom štabu je i mladi trener golmana Radničkog, Miloš Ostojić.

Paralelno sa seniorskom, u Kragujevcu su počele i pripreme juniorske reprezentacije Srbije, koju kao selektor predvodi trener Radničkog, Uroš Stevanović, a u radu mu pomaže i Dragan Kozomora, koordinator mlađih selekcija kragujevačkog kluba.

Na pripremama su četvorica Šumadinaca: Stefan Branković, Jovan Tanasijević, Ognjen Vasović i Filip Milutinović, a poziv su dobili i Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić i Marko Radulović, koji će se juniorima priključiti po okončanju obaveza u seniorskom nacionalnom timu.

Istovremeno, Aleksa Ukropina se sa Crnom Gorom priprema za Olimpijske kvalifikacije u Roterdamu (14-21. februar), a pre toga će Crnogorci učestvovati na turniru u Podgorici. Takođe, mladi centar Nikita Krug je na pripremama reprezentacije Rusije za kvalifikacije za OI.

NEMA PREDAHA

IGRAČI Radničkog koji nisu dobili poziv u reprezentaciju se ne odmaraju. Oni će se u Kragujevcu pripremati za nastavak sezone, u kom ih 27. februara očekuje prvi meč osmine finala Kupa Evrope sa francuskim Strazburom, a zatim i nastavak domaćeg šampionata i finalni turnir Regionalne A1 lige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...