HRVATI OVAKAV ŠAMAR PAMTE SAMO PROTIV JUGOSLAVIJE: Najteži poraz u istoriji "kockastih", Danci kao Tutini puleni (VIDEO)

Novosti online

26. 01. 2021. u 09:10

SVE što je moglo da pođe po zlu za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Egiptu, pošlo je. 

ХРВАТИ ОВАКАВ ШАМАР ПАМТЕ САМО ПРОТИВ ЈУГОСЛАВИЈЕ:  Најтежи пораз у историји коцкастих,  Данци као Тутини пулени  (ВИДЕО)

Foto: EPA

Prvo su se žalili na očajne uslove na samom Mundijalu, a onda su već na startu napravili veliki kiks i remizirali sa Japanom. Ni u ostatku prvenstva nisu blistali, a nakon još jednog kiksa dugogodišnji selektor Lino Červar je javno podneo ostavku.

I onda se posle pobede Katara nad Argentinom desio tračak nade za izabranike Lina Červara da protiv nezainteresovane Danske (bez Mikela Hansena) izbore vizu za narednu fazu.

A onda šamar koji će imati dalekosnažne posledice 26:38 i plasman na 15 mesto na šampionatu gde su se nadali medalji.

Bio je to najubedljivi poraz Hrvatske u istoriji na velikim turnirima, odnosno sa istom razlikom kao protiv Jugoslavije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj pre 19 godina.

Tada je Jugoslavija predvođena Zoranom Tutom Živkovićem i sa golmanima Šterbikom i Perićem, uz asove poput Jovanovića, Maksića, Škrbića, Milosavljevića, Matića i ostale deklasirala "kauboje" na čelu sa verovatnom najboljim rukometašem u istoriji Ivanom Balićem – 34:22 (17:10).

Bilo je to u Jenčenpingu kada su Hrvati ispali u grupnoj fazi, a Jugoslavija prošla dalje kao treća uz još Francusku i Nemačku.

Tada su najefikasniji na meču bili Nedeljko Jovanović i Vladimir Petrić sa po osam golova, a po četiri puta su pogodili Žikica Milosavljević i Mladen Bojinović.

Kod Hrvatske Slavko Goluža je pogodio pet puta, Zvonimir Bilić četiri, a Petar Metličić i Božidar Jović po tri.

Samo godinu dana posle toga Hrvatska je bila šampion sveta u Portugalu, a naš rukomet počeo je da pada...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S