ZVEZDIN JAPANAC IZNENADIO SAIGRAČE: Čaj na poklon, pa pohod ka tituli

S. K.

27. 01. 2021. u 17:57

JUSUKE Šimicu, novi centar Crvene zvezde, na prvom treningu je iznenadio sve vaterpoliste u bazenu na Dorćolu. Iskusni sidraš je u duhu svoje kulture pokolonio svim igračima tradicionalni japanski čaj.

ЗВЕЗДИН ЈАПАНАЦ ИЗНЕНАДИО САИГРАЧЕ: Чај на поклон, па поход ка титули

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Njegov potez oduševio je crveno-bele, koji od kapitena Japana na OI 2016. u Riju očekuju da im pomogne u borbi za titulu.

- Sa nama je bio tek na tri treninga. Prvi utisci govore da je kvalitetan igrač, da će biti prava podrška našem prvom centru Milošu Vukićeviću. Odličan je centar - ističe trener Aleksandar Filipović.

Strateg crveno-belih podseća da je Šimicu bio kapiten Japana u Riju, da je pet sezona igrao za mađarski Honved...

- Njegovo iskustvo, znanje, i te kako će nam koristiti. On ima sve ono što nam je u ovom trenutku potrebno, verujem da će se dobro snaći kao drugi centar. U Japanu je sa njim radio nekadašnji selektor Crne Gore Ranko Perović, tako da je sigurno unapredio svoju igru. A i naše ambicije su posle osvojenog Kupa porasle. Vratili smo i prekaljenog Nikolu Rađena, tako da ćemo biti veoma jaki - podvlači Filipović.

Kapiten Miloš Vukićević, koji igra u životnoj formi, podseća da je Japan među 10 najboljih selekcija na svetu, tako da se od Šimice dosta očekuje:

- Jusukua pamtim iz mađarskog prvenstva. Veoma je agilan, dobar, verujem i da je Ranko Perović dosta dobro radio sa njim. Šimicu je predan, levoruk, kao i ja, tako da će biti veoma interesantno igrati sa njim u paru.

NAPUŠTAO BAZEN ZBOG OI

NOVI vaterpolista Crvene zvezde rođen je 7. septembra 1988. u Kumamotu. Visok je 181 cm, a težak 85 kilograma. Šimicu je 2012. prestao da igra vaterpolo, jer je bio razočaran što se Japan nije plasirao na OI u Londonu. Jedno vreme je radio kao profesor fizičkog. Ipak, ponovo se aktivirao, bio kapiten u Riju 2016, a od 2014. do 2019. igrao za mađarski Honved. Za japanske medije je izjavio da sanja medalju na Igrama u Tokiju.
Imao srebro (2014) i bronzu (2010) sa Azijskih igara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)