TIHI ODLAZAK BOKSERSKE LEGENDE Preminuo nekadašnji reprezentativac u boksu Franjo Tamaši

J. Lemajić

28. 01. 2021. u 16:22

U Subotici je juče preminuo Franjo Tamaši (1937-2021), bokserski šampion i reprezentativac Jugoslavije. Bio je pripadnik slavne Spartakove generacije koja se nalazila u vrhu jugoslovenskog boksa.

ТИХИ ОДЛАЗАК БОКСЕРСКЕ ЛЕГЕНДЕ Преминуо некадашњи репрезентативац у боксу Фрањо Тамаши

J. L.

Titulu prvaka Jugoslavije u pojedinačnoj konkurenciji Tamaši je osvojio 1963. i 1965. godine a 1963. je bio treći na Mediteranskim igrama u Napulju. Dres sa državnim grbom nosio je 16 puta, a dva puta je osvajao i prestižnu nagradu „zlatni pojas” 1963. i 1965. godine.

U seniorskoj karijeri Franjo Tamaši je imao 347 mečeva. Od toga je 17 izgubio, 27 je bilo nerešeno, a sve ostalo su bile pobede.

Posle oproštajnog meča protiv Radničkog iz Beograda, pred prepunim tribinama Stadiona malih sportova 1969. godine, usledila je jednako uspešna i dugotrajna trenerska karijera, koja je trajala do 2007. godine.

Sahrana će se obaviti u subotu na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi sa početkom u 10,30 časova, a zbog aktuelnih epidemioloških mera neće biti moguća organizacija komemoracije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)