SANJAM DA SA NIKOLOM OSVOJIM ZLATO Petar Jakšić se nada da će jednog dana sa starijim bratom zaigrati u vaterpolo reprezentaciji Srbije

V. N.

06. 02. 2021. u 19:33

KADA se i Petar Jakšić našao na spisku selektora Dejana Savića, pojačala se nada kod braće da zajedno zaigraju u vaterpolo reprezentaciji Srbije. I da nastave putem Pijetlovića, Manojlovića, Udovičića...

САЊАМ ДА СА НИКОЛОМ ОСВОЈИМ ЗЛАТО Петар Јакшић се нада да ће једног дана са старијим братом заиграти у ватерполо репрезентацији Србије

FOTO: N. Paraušić

Stariji Nikola se odavno dokazao, osvojio je sve što se moglo osvojiti, dok mlađi Petar preko Partizana i juniorske selekcije želi da prokrči put do A tima.

- Vaterpolo mi u početku nije bio tako privlačan. Kasnije sam se opredelio prvo za plivanje, a onda se ugledao na brata Nikolu i počeo sa devet godina da treniram u Partizanu - ističe, za "Novosti", Petar Jakšić, koji u julu puni 20 godina.

Mlađi Jakšić je svestan da je teško ponoviti Nikolin podvig, koji je sa 19 godina bio evropski, svetski i olimpijski pobednik.

- Ponosan sam na brata,  trudim se da jednog dana ostvarim isto što i on. Ne osećam nikakav pritisak, mada me većina ljudi upoređuje sa bratom. Hoću da steknem svoje ime u vaterpolu - naglašava Petar.

Poziv na pripreme reprezentacije baš ga je obradovao:

- To je velika čast! Nastaviću da radim i više.

Mnoga braća kod nas i u svetu, obeležila su vaterpolo. Zato i Jakšići maštaju da jednog dana zaigraju zajedno u reprezentaciji.

FOTO: N. Paraušić

- To je dečački san, da na pobedničkom postolju stojim sa bratom sa olimpijskim zlatom oko vrata - ističe Petar.

Petar smatra da najbolje igra na desnoj strani, mada ga treneri sve više šalju i na poziciju beka.

- Igrao sam sve, osim centra. Bio sam i na desnoj i na levoj strani. Kada su bekovi u problemu, preuzmem i njihovu ulogu. Čini mi se da moja pozicija još nije definisana. I kao brat, ostanem posle treninga da bih ispravio nedostatke.

STEFAN NAM JE PODRŠKA

POVRATAK Stefana Mitrovića u Partizan obradovao je sve igrače.
- Stefan je ti da nas posavetuje, da nam objasni šta da radimo, da nam ukaže na greške. Velika nam je podrška - kaže Petar Jakšić.

Braća dosada nisu igrali jedan protiv drugog i Petar ne može da zamisli kako bi izgledao njihov duel u vodi. Ranije je imao problema sa povredama, ali nikad nije pomislio da digne ruke od vaterpola. Zadovoljan je i što duvaju novi vetrovi na Banjici.

- Voda se greje, novo rukovodstvo je ispunilo sve uslove, nadam se da će tako da ostane. Dobro je i što je liga jača nego prošle godine, vratilo se dosta iskusnih igrača, koji će nama mlađima pomoći da napredujemo u sportu za koji smo se opredelili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)