HVALA SRBIJI! Predsednik MOK Tomas Bah uputio pismo OKS i Ministarstvu sportu

Novosti online

26. 02. 2021. u 18:50

PREDSEDNIK Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah poslao je predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću pisma u kojema se izražava poštovanje za način na koji se Vlada Srbija zajedno sa OKS i MOS nosi sa izazovima koje je donela pandemija kovida 19.

ХВАЛА СРБИЈИ! Председник МОК Томас Бах упутио писмо ОКС и Министарству спорту

FOTO: Arhiva novosti

Prvi čovek MOK zdušno je pozdravio napore OKS da vakcinacijom sportista doprinese zdravlju i sigurnosti stanovništa u Srbiji.

- Srpska vlada je učinila ogromne napore kako bi zaštitila zdravlje svih njenih građana u ovom izuzetnom momentu. Srbija može da bude ponosna na to što je prema broju vakcinisanih građana kotirana kao jedna od najuspešnijih zemalja - ističe Bah na početku pisma.

Bah je podvukao da ga je veoma obradovala vest da je OKS počeo vakcinisanje sportista.

- Kako su sportisti oduvek ambasadori zdravog načina života i pozitivni uzori, jako je bitna poruka koju je u javnost poslao OKS zajedno sa vrhunskim sportistima. OKS je zajedno sa Vladom Srbije na ovaj način dao veliku podršku našim naporima da u Tokiju održimo sigurne i bezbedne OI za sve učesnike. Proces imunizacije i vakcinacije srpskih sportista je velika podrška kompletnom olimpijskom pokretu i našim japanskim domaćinima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna