BOLI DUŠA ZBOG TOKIJA - KRISTINA LIŠČEVIĆ: Nadam se da će sve ovo što smo prošle biti i nauk za budućnost

S. Krstović

22. 03. 2021. u 20:19

KAD god pomisle na Đer, rukometašice će ga se sećati sa gorčinom. Naše dame nisu ostvarile svoj devojački san, neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

БОЛИ ДУША ЗБОГ ТОКИЈА - КРИСТИНА ЛИШЧЕВИЋ: Надам се да ће све ово што смо прошле бити и наук за будућност

FOTO: EPA

Mnoge nisu krile razočaranje zbog neostvarenog cilja, pojedine su žestoko kritikovale Savez, pominjale loš odnos sa selektorom Obradovićem...

- To je ispričana priča. Ne bih komentarisala takve stvari, to je nešto što nije moj posao i ako možemo da pričamo o rukometu... U suštini mislim da smo sve kroz prvenstvo rekli, mi smo ekipa, uvek se držimo zajedno i držaćemo se zajedno kakva god da je situacija i u budućnosti - ističe, u telefonskom razgovoru za "Novosti", Kristina Liščević.

Plejmejker naše selekciji priznaje da na kvalifikacionom turniru u Đeru nije bilo onako kako su zamišljale i želele.

- Nazad nema i ostaje samo velika žal. Nadam se da će ovo što smo mi prošle, doživele, nekako biti i neki nauk za budućnost, za buduće uspehe, buduće generacije - podvlači Liščevićeva.

Iskusna rukometašica priznaje da su u Đeru doživele strašan udarac...

- Jeste, naročito što smo svi imali velika očekivanja, velike želje. To je nešto što je veoma bolno, pogotovo za našu generaciju, koja u proseku ima iznad 30 godina. I možda nećemo imati priliku da učestvujemo na sledećim Igrama, možda nam se neće ukazati prilika za kvalifikacije. U svakom slučaju kada imaš priliku ispred sebe, a ne iskoristiš je onda će sigurno ostati veliki bol, nešto što ne možemo da ispravimo. I danas je jako bolno, kada se priča o tome, kada se pominje tako nešto. Ali, ne možemo da preduzmemo ništa protiv toga - priča Kristina.

Liščevićeva je svesna da su protiv Rusije i Mađarske odlučili detalji.

- Za te ekipe treba se dugo spremati, napraviti duboku analizu. U nekoliko navrata imali smo situacije da možemo da se vratimo u utakmicu, ali neka sitna dešavanja koja su nama poznata i o kojima smo mngono pričali, na kojima ćemo raditi, presudila su. Sa takvim ekipama nije jednostavno igrati, jer te kažnjavaju u trenutku. Presudili su sitni detalji, desilo se kako jeste iz nama poznatih razloga, ne bih zalazila u detalje, jer to je naša stvar i rešićemo je sigurno. Verovala sam u ovaj tim, i dalje verujem da će u budućnosti biti mnogo bolja situacija i mnogo bolji rezultati - smatra Liščevićeva.

Uzdanica naše selekcije je i pre puta za Mađarsku naglasila da nisu favoritkinje, da svoju šansu vrebaju iz drugog plana...

- Postoje mnogi razlozi zbog kojih nismo bili favoriti. Mađarska je bila domaćin, ekstremno ulaže u rukomet, u mlađe generacije. Rusija je velika sila... Ali, ipak smo duboko u sebi imale neku trunčicu nade posle SP u Japanu 2019, koje je bilo fantastično, da možda možemo malo više da izvučemo. Pogotovo što smo pre dve godine igrale protiv Mađarske na turniru u Koreji i osetile da možemo da im pariramo. Istina, sada su vratile vrlo bitne igračice, ali smo verovale da možemo da ih pobedimo - ističe Liščević.

Kristina smatra da nisu sagorele od prevelike želje, ali priznaje da ih je omelo to što su zbog ponovljenog testiranja na kovid 19 u petak uoči duela sa Rusijom bile u sobama.

- To je nešto što je ekstremno iritantno, što definitivno ometa. Jer, kada nemaš pravo da osetiš teren, da odeš na trening, da ponoviš neke stvaru, onda to sigurno utiče na igru...

RANO O POVLAČENjU

PROSEK naše selekcije u Đeru bio je 30,4 godine. Priča se da će se mnoge devojke povući.
- Ne mogu da pričam u ime drugih devojaka, da utičem na njih, ali ćemo za mesec dana viditi šta će se desiti. I moja odluka zavisi od cele situacije, kakve će stvari biti u budućnosti - ističe Liščević.

BARAŽ ZA SP SA SLOVAČKOM

RUKOMETAŠICE će se u baražu za odlazak na SP od 1. do 19. decembra u Španiji boriti sa Slovačkoj. Naše dame su u prvom meču, 16. ili 17. aprila gošće, a četiri dana kasnije su domaćini.

Gotovo je izvesno da posle neuspeha u Đeru selekciju neće voditi Ljubomir Obradović, kome ugovor sa RSS ističe u aprilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ PROGOVORIO NA TRI JEZIKA: Odmah stigao odgovor, evo i od koga (FOTO)