TRKA BEOGRAD - BALJALUKA: Nikad jače društvo

S.M.

23. 03. 2021. u 14:52

Ukupno 25 timova sa četiri kontinenta prijavilo se za učešće na 15. trci "Beograd - Banjaluka koja je na programu od 22. do 25. aprila.

ТРКА БЕОГРАД - БАЉАЛУКА: Никад јаче друштво

FOTO: Novosti

Ovo će bez sumnje biti najjače izdanje trke koja je već četvrtu godinu član prve kategorije Međunarodne biciklističke unije.

Najzvučniji timovi svakako su italijanski Bardijani i Novo Nordisk iz SA, koji u svom sastavu imaju i pobjednike etapa na Điro d'Italija, kao što je Đovani Viskonti. Inače, 25 ekipa odnosno 175 biciklista je maksimalan broj koji može da se pojavi na startu prema UCI pravilima.

FOTO: Novosti

Masi vivo konekta iz Paragvaja prvi put ucestvuje na trci

Direktor karavana Vladimir Kuvalja srećan je zbog velikog odziva u prilično nezgodno vreme za sport, kao i činjenicom da će prvi put na trci nastupiti dve pro kontinental ekipe.

- Trudimo se da iz godine u godinu podižemo nivo i na sreću to nam uspeva. Nijednom timu ne plaćamo dolaske kako to rade najveće trke, svi žele da dođu kod nas na osnovu preporuka i iskustava ostalih, što nam naročito znači. Osim Itlijana i Amerikanaca, dolaze nam ekipe iz Kanade, Paragvaja, Njemačke, Slovenije, Portugalije, Kambodže, Kazahstana, Malezije..., a titulu ukupnog pobednika braniće Jakub Kačmarek iz ekipe “Mazovže serce polski - rekao je Kuvalja.

Organizatori se nadaju da neće biti potrebe za pomeranjem bez obzira na nepovoljnu epidemiološku situaciju. Planirano je da počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca. Zatim sledi etapa Obrenovac - Bijeljina, pa Bijeljina - Vlasenica, dok će za nekoliko dana biti potvrđen i grad domaćin starta poslednje etape koja završava u Banjaluci. Za sada je tome najbliži Prijedor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)