SARA, SPORTSKA IKONA KANA: Malo je vremena za opuštanje, a i korona nam kvari uživanje u lepoti

Bogoljub Grujić

27. 03. 2021. u 21:40

GRACIOZNOST, šarm i lepotu zrenjaninskih kraljica sporta Snežane Perić i Ivane Španović, uspešno po svetu pronosi dvadesetsedmogodišnja Sara Sakradžija, odbojkašica i stožer trenutno trećeplasiranog tima u Francuskoj, ekipe Kana.

САРА, СПОРТСКА ИКОНА КАНА: Мало је времена за опуштање, a и корона нам квари уживање у лепоти

FOTO: Privatna arhiva

Srpska odbojkašica već je nosila dres ovog kluba tokom 2017. godine. Ima veliko internacionalno iskustvo. Igrala je u Francuskoj (Monako i Kan), Turskoj (Halkbank) i u švajcarskom Cirihu.

- Možda zvuči izazovno, ali trenutno je i ovde, kao i svuda u svetu, velika bojazan zbog pandemije korone. Ne kukam, važno je da se lopta zakotrljala i da igramo odbojku - poručuje Sara Sakradžija sa Azurne obale, uz napomenu da joj je ekipa u odličnoj formi, beleži pobede u francuskoj najelitnijoj ženskoj odbojkaškoj ligi.

Prelepa Zrenjaninka sa svojih 184 cm visine, kada bi poželela, briljirala bi i na manekenskoj pisti. Odbojkašku azbuku je naučila u Kleku, a sa Jedinstvom iz Stare Pazove osvojila brojne trofeje.

Sada bi, pretpostavljamo, trebalo da uživa na prolećnom suncu, u mondenskom gradu Kanu.
- Zbog profesionalnih obaveza, svakodnevnih napornih treninga, zaista je malo vremena za opuštanje, a i trenutno je korona pokvarila predivnu sliku i utisak, da kada smo u Kanu, zaista uživamo u ovoj lepoti - dodaje Sara.

Zato, kako ističe, jedva čeka da se sve ovo okonča i da se pored odbojke, u slobodnim trenucima prepusti magiji prelepog Kana, u kojem je već uživala kao član istoimenog odbojkaškog kluba.

Odlične partije na poziciji primača servisa, svrstale su lepu Zrenjaninku u konkurenciju potencijalnih reprezentativki, a s obzirom na ogromno internacionalno iskustvo i trenutnu formu, ona to svakako i zaslužuje.

- Nije moje da komentarišem poziv u nacionalni tim. Važno je da igram konstantno, dobro se osećam i maksimalno sam posvećena odbojci i obavezama, a ukoliko bude poziva, rado ću se odazvati - uz prepoznatljiv i karakterističan osmeh kaže Sara.

SESTRA DRUGIM PUTEM

Mlađa sestra Luna, takođe nekada uspešna i talentovana odbojkašica, posvetila se najpre manekenstvu i modelingu, a sada uz studije, gradi karijeru TV voditeljke.

Sari, inače, odbojka nije bila jedina ljubav.

- Odbojku sam počela da treniram tek u trećem razredu osnovne škole.   Uporedo sam trenirala atletiku i plivanje. Sve moje drugarice su išle na odbojku, pa sam i ja krenula. Obožavam taj sport. Volim da izađem na teren i da se igram.

Napominje da ne voli ništa unapred da planira, ni kada je odbojka, ali ni kad je privatni život u pitanju.

- Šampionat ulazi u završnu fazu, biće uzbudljivo i neizvesno, a moja ekipa ima priliku da se umeša u borbu za titulu - dodaje Sara, uz potvrdu da trenutno nije zaljubljena i da nema dečka, da se zaželela roditelja, sestre, i da jedva čeka da ih vidi, zagrli i izljubi.

Sara Sakradžija je 25. marta proslavila 27. rođendan, drugarice iz ekipe, po tradiciji, spremile su joj rođendansko iznenađenje. Prava proslava uslediće, ipak, po povratku u Srbiju, kada se završi sezona u Francuskoj.

PORODIČNI GEN

Roditelji srpske odbojkaške dive, Maca i Radomir, u mladosti su se aktivno bavili sportom. Tata je bio perspektivan i vanserijski talentovan košarkaš, sa NBA potencijalom, ali spletom okolnosti i zbog učestalih povreda, nije mogao da nastavi da se profesionalno bavi sportom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...