ZA TITULU I LIGU ŠAMPIONA: Počinje finalna serija između odbojkaša Vojvodine i Partizana

Novosti online

02. 04. 2021. u 14:41

Odbojkaši Vojvodine i Partizana počinju sutra finale plej-ofa za titulu šampiona Srbije, koje ove godine ima i dodatni značaj jer će pobednik obezbediti i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

ЗА ТИТУЛУ И ЛИГУ ШАМПИОНА: Почиње финална серија између одбојкаша Војводине и Партизана

FOTO: M. Vukadinović

"Odbojka se vraća na mesto gde pripada. Na početku sezone kod gradonačelnika Kraljeva rekao sam da je odbojka nacionalni sport broj 1, tako i dalje mislim. Ove godine finale ima dvostruki značaj, mi dugo sanjamo plasman u Ligu šampiona i nadam se da ćemo taj san pretvoriti u delo", rekao je predsednik UO Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Zbiljić je iskoristio priliku da čestita i odbojkašima Ribnice osvajanje Kupa Srbije, a posebno je naglasio značaj države koja pomaže odbojkaški sport.

"Imamo sreću da država brine o nama, sada posebno u jeku korone, jer su klubovi uspeli da obezbede sponzore i završe sezone. Predsednik Aleksandar Vučić prepoznaje značaj sporta i zahvaljujemo se na tome", istakao je Zbiljić.

Član Uprave Partizana nekadašnji reprezentativac Željko Tanasković takođe je naglasio značaj pomoći države i dodao da očekuje odlično finale.

"Mi smo plasmanom u finale ispunili kratkoročni cilj. Naravno, nećemo se predati,

tražićemo šansu protiv velikog rivala, kluba koji je finansijaki veoma stabilan i dominira u poslednje vreme", rekao je Tanasković.

Trener-igrač Partizana Bojan Janić, takođe bivši reprezentativac, rekao je da će njegova ekipa biti hrabra u finalu.

"Na početku sezone imali smo puno problema, nismo ni znali ambicjje, ni sanjali finale, ali uspeli smo. I sada se borimo protiv ekipe koja je sinonim srpske odbojke. Favoriti su, ali bićemo hrabri i pokušaćemo da se suprostavimo".

Još jedan trofejni reprezentativac Slobodan Boškan, trener Vojvodine, istakao je da su obe ekipe zasluženo u finale i da očekuje neizvesnu borbu.

"Mi imamo imperativ jer branimo titulu, tako i ulazimo, ali znamo da će se Partizan jako boriti. Jedino mi je žao što zbog cele situacije neće biti publike, ni u Novom Sadu, ni u Beogradu", rekao je Boškan.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a prvi meč je sutra u Novom Sadu od 17.30 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk