PRVACI EVROPE ZA PRIMER: Odbojkaški reprezentativci Srbije u Kraljevu vakcinisani protiv virusa korona

G.Ćirović

24. 04. 2021. u 15:04

PREDVOĐEN selektorom Slobodanom Kovačem i članovima stručnog štaba, deo odbojkaških reprezentativaca Srbije koji se trenutno nalaze na pripremama u Vrnjačkoj Banji, na vakcinalnom punktu u novoj kraljevačkoj hali sportova u subotu je primio prvu dozu vakcine protiv Kovida-19.

ПРВАЦИ ЕВРОПЕ ЗА ПРИМЕР: Одбојкашки репрезентативци Србије у Краљеву вакцинисани против вируса корона

FOTO: G. Šljivić

Aktuelnim šampionima Evrope koji se u prestonici srpskog kontinentalnog turizma pripremaju za predstojeću Svetsku ligu u italijanskom Riminiju, kao i za prvenstvo starog kontinenta, na raspolaganju su bile četiri vrste vakcine - "sinofarm", "astra zeneka", "fajzer" i "sputnjik".

- Imunizacija je veoma bitna i mi imamo tu čast i privilegiju da to možemo sebi da priuštimo zahvaljujući ljudima koji su za to zaduženi i koji su nam izašli u susret. Ove sezone sam igrao u Francuskoj i tamo je teža situacija, kao i u Holandiji, gde jednostavno nema dovoljnih količina vakcine. U ovom trenutku za mene je ovo prava i ispravna stvar – kaže Nikola Jovović, prvi tehničar naše reprezentacije, dodajući da će se i njegovi ostali saigrači vakcinisati kako se koji bude priključivao pripremama.

APEL

Vakcinaciji repreztativaca Srbije u hali kraj Ibra prisustvovao je i dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

- Ovo je još jedan odličan rezultat uspešne saradnje naše lokalne samouprave sa Odbojkaškim savezom – istakao je Terzić. - Pozivam sve Kraljevčane i sve građane Srbije da se vakcinišu i tako daju svoj veliki doprinos borbi protiv opakog virusa.

Okupljanjem prve grupe igrača u obližnjoj Vrnjačkoj Banji i njihovom vakcinacijom u Kraljevu, reprezentativci Srbije su, po rečima selektora Slobodana Kovača, započeli odbranu najpre svog zdravlja, a potom i evropskog trona.

- Zahvaljujemo se gradonačelniku Kraljeva koji nam je omogućio da budemo što spremniji za predstojeće izazove i da vakcinacijom prebrinemo veliki problem. Mislim da svi moramo da budemo odgovorni i da na ovaj način zaštitimo i sebe i druge – naglasio je selektor Kovač i dodao:

FOTO: G. Šljivić

- Plan je da u Vrnjačkoj Banji treniramo do 19. maja, potom putujemo na jak turnir u Sloveniju, a zatim sledi taj "balon" Lige nacija u Riminiju - zaključio je Kovač.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!