KREĆE POHOD NA MEDALJE: Šampioni u šeširu

S. K.

18. 05. 2021. u 22:01

POSLE Olimpijskih igara u Tokiju, obe naše odbojkaške selekcije braniće titule prvaka Evrope. Dame imaju priliku da četvrtu krunu osvoje u Beogradu, a muškarci u Katovicama (Poljska).

КРЕЋЕ ПОХОД НА МЕДАЉЕ: Шампиони у шеширу

FOTO: M. Vukadinović

Prve će rivale saznati naše devojke, na žrebu sutra u Beogradu. Šampionat će se osim u srpskoj prestonici (grupa A) odigrati i u bugarskom Plovdivu (grupa B), hrvatskom Zadru (grupa C) i rumunskom Klužu Napoki (grupa D).

Osim domaćina, na šampionatu od 18. avgusta do 4. septembra učestvovaće: Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija, Azerbejdžan, Belorusija, Švajcarska, Švedska, Ukrajina, Grčka, Španija, Slovačka, Finska, Francuska, Mađarska, Češka i BiH.

Takmičenje po grupama odigraće se od 18. do 26. avgusta. Mečevi osmine finala i četvrtfinala su u Beogradu i Plovdivu. Polufinale i utakmice za medalju odigraće se, 3. i 4. septembra u srpskoj prestonici.

Žreb za muški šampionat je 27. maja u Helsinkiju. Prvenstvo će se odigrati od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji. Osim domaćina i Srbije, kao branioca titule, igraće: Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka, Belgija, Holandija, Bugarska, Turska, Letonija, Slovačka, Crna Gora, Portugalija, Hrvatska, Severna Makedonija, Španija, Grčka i Belorusija.

Utakmice u grupnoj fazi odigraće se u: poljskom Krakovu (A grupa), češkoj Ostravi (B), finskom Tampereu (C) i estonskom Talinu (D). Mečevi osmine finala i četvrtfinala igraće se u Gdanjsku (Poljska) i Ostravi. Polufinale i utakmice za medalje, 18. i 19. septembra odigraće se u Katovicama.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)