ROĐEN U NEMAČKOJ, ZBOG NOVAKA ODABRAO SRBIJU: Teniski biser debitovao na ATP turu! (FOTO)

Novosti online

24. 05. 2021. u 08:14

MLADI teniser Marko Topo predstavlja budućnost srpskog tenisa. Momak rođen u Nemačkoj odlučio je da još pre punoletnstva promeni zemlju za koju nastupa.

РОЂЕН У НЕМАЧКОЈ, ЗБОГ НОВАКА ОДАБРАО СРБИЈУ: Тениски бисер дебитовао на АТП туру! (ФОТО)

FOTO: AP

Mladi teniser je dobio specijalnu pozivnicu organizatora kao jedan od najtalentovanijih igrača u našoj zemlji i na Serbia openu prvi put zaigrao na  nekom ATP turniru. 

Najmlađi teniser na Serbia open turniru, dobitnik vajld karte Marko Topo, izgubio je od Federika Corije sa 2:1 u setovima (6:4, 2:6,0:6). 

- Ovo je moje prvo iskustvo na ATP turinu. Neverovatno je da sam ovde, da igram sa velikim igračima, sa Federikom. U prvom setu sam dobro igrao, imao kontrolu, servirao dobro, bio sam u vodećoj poziciji na terenu. U drugom setu sam osetio gubitak energije, imao sam bolove u leđima, možda sam previse razmišljao i moja igra je popustila. On je solidno igrao do kraja i na kraju pobedio, zaključio je Marko.

Topo od nedavno trenira u Teniskom centru Novak. Smatra da je za njega neverovatna stvar što trenira u prestonici Srbije i ima mogućnost da vežba sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. 

'- On je moj idol, on je najveći naš sportista i osećam se ponosno. Nakon meča mi je čestitao i zahvalan sam da imam priliku da kroz vajld kard budem ovde.

Marko Topo rođen je u Minnehu a sa šest godina počeo je da igra tenis. Odlučio je da igra za Srbiju jer, kako je naveo, osetio je da je Srbija njegov dom. Sadašnji trener mu je Boris Bošnjaković, a od pre dve nedelje rade u Srbiji.

O Novaku je govorio u superlativu. 

- Kad sam počeo da igram, Novak je bio najbolji sportista u našoj zemlji, učinio je puno za naš sport, neverovatno je da je već 12 godina u teniskom vrhu. Zahvalan sam što imam priliku da pričam sa njim i treniram u njegovom centru.

Izjavio je da se nada da će uskoro igrati i profesionalne turnire, s obzirom na to da ima 17 godina.

- Sledeći turnir za mene je Roland Garros za juniore. Radujem se što ću igrati juniorske grend slemove i kombinovaću ih sa fjučersima i challengerima. Nakon juniorskih turnira, radujem se što ću igrati i profi turnire. San svakog tenisera je da bude broj 1 i to je i moj cilj, zaključio je Topo.

(Mondo) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)