ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALA: Nemac upisao istorijski trijumf

Novosti online

24. 05. 2021. u 16:57

NOVAK Đoković će u drugom kolu Belgrade Open odmeriti snage sa Matsom Moraingom. Nemac, trenutno 253. igrač sveta, posle tri seta i tri sata igre je savladao Belorusa Egora Gerasimova 4:6, 7:6 (7), 7:5.

ЂОКОВИЋ САЗНАО РИВАЛА: Немац уписао историјски тријумф

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Moraing, koji je u glavni žreb ušao kao “srećni gubitnik”, u prvom setu je čak triput imao po brejk prednosti, ali je Gerasimov osvojio tri gema u nizu i došao do vođstva u setovima.

Belorus, 28-godišnjak koji je trenutno 78. na ATP listi, stigao je do 4:0 u drugom setu, a delovalo je da će lako privesti meč kraju. Ipak, onda se desilo pravo tenisko čudo. Nemac je nanizao četiri vezna gema, a pri rezultatu 5:6 spasava meč loptu, zatim još dve u taj brejku i sa 9-7 dolazi do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu Moraing je bio u konstantnom minusu. Imao je Gerasimov na 5:4 servis gem kojim je mogao da obezbedi meč sa najboljim igračem sveta. Međutim, 28-godišnji Nemac se nije predavao, osvojio je tri vezana gema i tako upisao istorijski prvi ATP trijumf u karijeri, a u karijeri je osvojio dva čelendžera i osam fjučersa.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk