BRAVO MIOMIRE! Kecmanović iznenadio Evansa, posle preokreta do drugog kola RG

G. ČVOROVIĆ

30. 05. 2021. u 16:34 >> 21:01

POČELO je - pobedom. Miomir Kecmanović (48. ATP), koji je prvi od naših tenisera odigrao meč na ovogodišnjem Rolan Garosu, bio je u četiri seta bolji od 25. nosioca Danijela Evansa, rezultatom 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

БРАВО МИОМИРЕ! Кецмановић изненадио Еванса, после преокрета до другог кола РГ

AP Photo/Michel Euler

Nije, na samom startu, delovalo da će se ovaj dvoboj završiti trijumfom. Tačno pola sata bilo je potrebno tridesetjednogodišnjem Britancu da okonča prvi set u svoju korist, u kom je deset godina mlađi Kecmanović uspeo da inkasira svega jedan gem, i to posle 27 minuta, i vođstva Engleza od čak 5:0.

Pod vrelim pariskim suncem, ustao je Kecmanović sa stolice, bodreći sebe da može bolje, što je i pokazao. U drugom setu, teniski rulet se potpuno preokrenuo. Poveo je Srbin sa 3:0, i tu razliku sačuvao do kraja, dok je Evans svaki poen osvajao s mukom.
I u trećem setu, krenuo je naš teniser odmah osvajanjem gema na servis protivnika. Opet je vodio s 3:0. Ali, zatim su svi gemovi bili brejkovi! Dovoljno za vođstvo od 2:1 u setovima.

Brejkovima se nastavilo i u četvrtom setu, ali ovog puta u korist Britanca, koji je vodio sa 2:0. Nanizao je, zatim, Kecmanović pet gemova zaredom, servirao za pobedu, ali je trijumf morao nakratko da odloži. Na protivnikov servis, iskoristio je drugu meč-loptu, posle tri sata i pet minuta igre u kojoj je viđen lep tenis.

Miomir će prolaz u treće kolo tražiti protiv kolege iz reprezentacije Lasla Đerea koji je u pravom maratonu savladao Francuza Korantena Mutea sa 3:1.

Nina Stojanović nije uspela da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira poražena od Nao Hibino iz Japana sa 7:6(4), 6:2.

Kao osvajač Srbija opena, Novak Đoković (1) je odradio prvi trening na terenima Rolan Garosa, a ovde pogledajte kako je taj trening prokomentarisala legendarna Monika Seleš. Svoj prvi meč na ovogodišnjem pariskom grend slemu Nole bi trebalo da odigra u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S