JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE NA ROLAN GAROSU: Nemac eliminisao sedmog tenisera sveta

Novosti online

01. 06. 2021. u 17:42

POSLE ispadanja Dominika Tima desilo se još jedno iznenađenje u muškom delu žreba na Rolan Garosu. Takmičenje u prvoj rundi je završio Rus Andrej Rubljov.

ЈОШ ЈЕДНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА РОЛАН ГАРОСУ: Немац елиминисао седмог тенисера света

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Nemac Jan-Lenard Štruf je pobedio sedmog igrača sveta posle maksimalnih pet setova i velike borbe sa 6:3, 7:6 (6), 4:6, 3:6, 6:4.

Odličan prvi set odigrao je 42. teniser na ATP listi. Ipak, nije nastavio u istom ritmu, pošto je Rubljov uspeo u drugom segmentu meča da povede sa 2:5, no od tada ponovo kreće sjajan tenis 31-godišnjaka iz Varštajna.

Uspeo je da se vrati i taj deo meča dobio u taj brejku, te dođe u situaciju da ga jedan set deli od pobede.

Podigrao je Rus znatno nivo igra nakon toga, uspeo da se u potpunosti vrati. Dobio je naredna dva seta i praktično sve je krenulo od nule.

Momentum je definitivno bio na strani 23-godišnjeg Moskovljanina. Treći gem petog seta bio je presudan za ishod susreta. Štruf je tada napravio brejk, potom do kraja zadržao svoj servis i ostvario veliku pobedu posle tri sata i 49 minuta igre.

Inače, Nemac je fantastično servirao, uspeo je da zabeleži 25 asova, naspram 13 koliko je imao Rubljov.

Štruf će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Argentinca Fakunda Banjisa.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S