NOVAK ĐOKOVIĆ O PTPA: Biće promena i novosti narednih meseci

Novosti online

02. 06. 2021. u 16:12

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković sprema se za meč drugog kola Rolan Garosa koji je na programu u četvrtak. U međuvremenu otkrio je novosti i planove za Asocijaciju teniskih profesionalaca (PTPA) koju je osnovao sa Vasekom Pospišilom.

НОВАК ЂОКОВИЋ О ПТПА: Биће промена и новости наредних месеци

Foto AP

Nole je najavio velike promene i novosti u narednih par mesei, ali nije hteo da precizira o čemu se radi. Istakao je da posle početnog nepoverenja od strane igrača, za koje su velikim delom zaslužni Rodžer Federer, Rafa Nadal i Martina Navratilova, PTPA dobija sve više pristalica.

Za taj napredak su, kako kaže najbolji igrač sveta, zaslužni "neki vrlo bogati i uticajni ljudi".

Novak nije želeo da otkrije njihova imena, ali ističe da su oni vrlo aktivni u svim sastancima i grupnim četovima koje PTPA održava.

- Pomažu nam da realizujemo ideje i da PTPA funkcioniše baš onako kako smo zamislili, da to bude udruženje koje će na najbolji mogući način predstavljati igrače - objašnjava Nole i dodaje da mu je do sada oko 75 odsto igrača iz prvih 350 u singlu i 150 u dublu potvrdilo da će podržati PTPA.

- Imali smo neke razgovore sa ATP, ali dok ne završimo sve sa organizacijom i pravnim pitanjima nećemo insistirati na ozbiljnim pregovorima. Kad to sve rešimo obratićemo se ATP i pokušati da pronađemo zajednički jezik.

Đoković je govorio i o planovima da se u PTPA uključe i teniserke iz Saveta igračica VTA, ali priznaje da je tu malo zapelo u poslednje vreme. Ipak, članica ovog saveta Sloan stivens podržava Noletovu asocijaciju, a pomoć u regrutaciji novih glasova pruža joj i Medison Kis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)