ĐOKOVIĆ FURIOZNO DO TREĆEG KOLA: Novak sjajnom igrom eliminisao Urugvajca

Novosti online

03. 06. 2021. u 15:26 >> 17:52

NOVAK Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je na dominantan način pobedio Pabla Kuevasa sa 6:3, 6:2, 6:4.

ЂОКОВИЋ ФУРИОЗНО ДО ТРЕЋЕГ КОЛА: Новак сјајном игром елиминисао Уругвајца

FOTO: AP

Dominantno se najbolji teniser sveta domogao treće runde jedinog grend slema koji se igra na šljaci. Inače, ovo je srpskom asu bila 22. pobeda u sezoni.

Kada je meč u pitanju bolje ga je počeo Urugvajac, prvi je došao do brejka i poveo 1:2, ali je to bilo sve od njega što se tiče oduzimanja servisa rivalu.

Đoković je od tog momenta preuzeo potpunu kontrolu na terenu "Suzan Lengle" i počeo da crta po njemu. Bilo je tu dosta raznovsrsnih udaraca - dijagonala, paralela, drop šotova. Inače, treba pohvaliti i servis svetskog broja jedan koji je imao čak 10 asova.

Posebno je Novak bio dominantan u drugom setu u kome je napravio dva brejka, dok rivalu nije dozvolio nijendu priliku da mu oduzme servis.

Malo nervoze je bilo prisutno kod Đokovića u trećem setu, ali jedan brejk napravljen na startu istog je bio dovoljan da se slomi Kuevas i posle dva sata i osam minuta igre obezbedi plasman u narednu fazu turnira.

Osvajač 18 grend slem titula će u trećem kolu igrati protiv Litvanca Ričardasa Berankisa.

TREĆI SET: Đoković - Kuevas 6:3, 6:2, 6:4

6:4 - Ubedljivo je Đoković savladao Kuevasa i došao do trećeg kola pariskog grend slema.

5:4 - Deluje da je Nole odigrao gem samo zato što je morao. Sačuvao je snagu za ono što sledi, a to je servis za plasman u treće kolo.

5:3 - Nije se mnogo pitao Kuevas u osmom gemu. Đoković je lako došao na gem od pobede.

4:3 - Ne predaje se Pablo. Smanjio je na 4:3 i još uvek odoleva, ali računica je jasna - najbolji na svetu mora samo da čuva svoj servis i to će ga ubrzo dovesti do pobede.

4:2 - Konačno je Đoković dobio gem a da Kuevas nije imao priliku za brejk. To se dešavalo u prethodna dva servis gema srpskog igrača. Novaka sada dva gema dele od pobede.

3:2 - Ubedljiv je bio Urugvajac. Lako je dobio gem i prvom teniseru sveta rivalu nije dozvolio da osvoji poen.

FOTO: AP

3:1 - Crta Nole po terenu. Istina, imao je i u ovom gemu Urugvajac dve prilike za brejk, no Srbin se ponovo izvukao i zadržao prednost brejka.

2:1 - Kuevas je uspeo da dobije prvi gem u trećem setu - uradio je to veoma brzo, pošto je Đoković osvojio samo jedan poen.

2:0 - Pokušao je da zapreti Kuevas došao do 15:30, potom i do dve brejk lopte, ali nije uspeo da vrati izgubljeno, pa je Novak potvrdio brejk.

1:0 - Idealan početak trećeg, nadamo se i odlučujućeg seta. Đoković je došao do brejka i veoma je blizu pobede.

DRUGI SET: Đoković - Kuevas 6:3, 6:2

6:2 - Ubedljivo je Srbin dobio drugi set i sada mu jedan nedostaje da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa.

5:2 - Uspeo je Kuevas da produži drugi set bat za još jedan gem. Đoković u narednom servira da povede 2:0.

5:1 - Iz gema u gem Nole je sve bolji. Rešen je da meč završi što pre i poslednja dva gema je dobio sa nulom, tako da je u seriji od osam vezanih poena.

FOTO: AP

4:1 - Pleše po terenu Srbin u ovim trenucima, došao je do još jednog brejka i blizu je osvajanja drugog seta - do gema je došao tako što Kuevas nije osvojio nijedan poen.

3:1 - Nedozvoljava najbolji teniser sveta Pablu da mu zapreti na servis u drugom setu. Naš as je dobio još jedan lak gem u kome je protivniku prepustio jedan poen.

2:1 - Odbija da se preda 92. igrač sveta. Upisao se na semaforu u drugom setu, ali ako Nole bude do kraja čuvao svoj servist ubrzo će biti 2:0.

2:0 - Sjajno igra Novak u ovim momentima. Ekspresno je potvrdio brejk i sigurnom igrom hita ka trećem kolu.

1:0 - Idealan početak drugog seta za Đokovića. Srpski as je odmah napravio brejk i deluje da će se Kuevas posle svega teško vratiti.

PRVI SET: Đoković - Kuevas 6:3

6:3 - Bilo je malo problema, ali se dobro završilo. Kuevas je imao 0:40, no to mu nije bilo dovoljno da napravi brej, te je Nole rešio prvi set u svoju korist.

5:3 - Ubacio je Đoković u veću brzinu i to mu je odmah dalo rezultat. Uspeo je da napravi brejk, drugi u ovom delu meča i sada ga očekuje serviranje za set.

4:3 - Lako i brzo je Novak dobio sedmi gem prvog seta. Na nuli je ostavio rivala i možda je naredni gem idealna prilika da se oduzme servis protivnika.

3:3 - Uspeo je Urugvajac da se izvuče iz neprijatne situacije. Igralo se na razliku, ali ono što je najbitnije za njega nije dozvolio Đokoviću nijednu brejk priliku.

FOTO: AP

3:2 - Deluje da je Beograđanin pronašao pravi ritam i sada je on taj koji se uglavnom pita za poene. Kuevas je kao i prvom gemu osvojio samo jedan poen u servis gemu Srbina. Do njega je došao sjajnog forhend dijagonalom.

2:2 - To je Novak - najjači kad najviše treba. Odmah je vratio izgubljeno. Podigrao je nivo igre i naterao iskusnog 35-godišnjaka na greške.

1:2 - Nije dobro! Loš gem za Đokovića, iskoristio je to Kuevas i napravio brejk. Mnogo grešaka u ovom gemu viđeno je od strane svetskog broja jedan.

1:1 - Lako je prvi gem na meču u kome je servirao dobio i 92. igrač sveta. Dozvolio je Đokoviću samo jedan poen.

1:0 - Odlično je počeo meč najbolji teniser sveta. Osvojio je prvi gem bez izgubljenog poena, a publika na "Suzan Lengle" stadionu mogla je da vidi raznovrsnu igru Novaka - bilo je tu i drop šotova i asova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (1)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli