NOLE JE KRALJ PREOKRETA! Ovo su svi gren-slem mečevi u kojima je Đoković slavio posle 0:2 (VIDEO)

Novosti online

07. 06. 2021. u 17:32

PETI put u karijeri je Novak Đoković uspeo da se vrati posle 0:2 na gren slemovima, a drugi put na Rolan Garosu. To nikad nije uradio jedino na Ozi openu gde nije ni imao mnogo prilika jer je u Melburnu praktično nepobediv.

НОЛЕ ЈЕ КРАЉ ПРЕОКРЕТА! Ово су сви грен-слем мечеви у којима је Ђоковић славио после 0:2 (ВИДЕО)

EPA/JOHN G. MABANGLO

Noletov brilijantan preokret i pobeda nad mladom nadom italijanskog, ali i - od danas je to jasno - svetskog tenisa, Lorenca Musetija, podsetili su nas na prethodne slične situacije sa gren slemova.

Ponajviše možda na ono epsko polufinale Ju-Es opena 2011, kada se mole izjednačio sa Švajcarcem u međusobnim susretima i kada je definitivno svetu pokazao da je on novi kralj belog sporta.

I tada je gubio 2:0 pa se vratio, ali je u petom setu mora da spašava dve meč lopte na 3:5.

Bredli Kuper, Ben Stiler, Šon Kombs, Džastin Timberlejk i Stenli Tuči navijali su za našeg asa sa tribina Artur Eš stadiona, a ostatak publike podržavao je Švajcarca koji je pognute glave i suznih očiju napustio teren.

Prethodno je 2005. u drugom kolu Vimbldona "preokrenuo" Hiljerma Garsiju Lopeza 3:6 3:6 7:6(5) 7:6(3) 6:4.

Zanimljivo da je i prvi preokret na Rolan Garosu napravio protiv Italijana. Andreas Sepi je bio 22. nosilac te 2012. godine. ponadao se u jednom momentu da bi mogao da ostvari prvu pobedu u karijeri nad Noletom u osmom meču, ali to se nije desilo ni tada, a ni u naredna četiri okršaja.

Mnogi ljubitelji tenisa sigurno se još i sad sećaju poslednjeg Noletovog preokreta, koji se desio u osmini finala Vimbldona 2015. goine protiv Kevina Andersona.

Južnoafrikanac će tri godine kasnije stići i do finala gde mu Nole nije prepustio ni set, ali te 2015. je dobro namučio Đokovića, igralo se i na razliku u petom setu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)