ĐOKOVIĆ U POLUFINALU ROLAN GAROSA: Novak srušio nezgodnog Beretinija i zakazao novi klasik sa Nadalom

Novosti online

09. 06. 2021. u 19:29 >> 23:49

NOVAK Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa i zakazao je duel sa Rafaelom Nadalom. On je slavio protiv Matea Beretinija sa 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5.

ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ РОЛАН ГАРОСА: Новак срушио незгодног Беретинија и заказао нови класик са Надалом

FOTO: AP

Sjajan meč gledali smo na terenu "Filip Šatrije" - odličnih tri sata i 32 minuta igre. Bilo je svega u ovom duelu, čak i prekida meča sredinom četvrtog seta zbog toga što publika nije htela da napusti tribine.

Đoković je odigrao dva odlična seta i hitao je ka sigurnoj pobedi od tri seta. Ipak, Beretini je podigao nivo igre u trećem setu, posebno ga je servis služio sjajno i odveo je taj deo susreta u taj-brejku. Imao je tada prvi reket sveta sa 5:4, ali je napravio dve greške koje nisu svojstvene njemu, obe lopte su završile u mreži.

Četvrti set je protekao u dominaciji Srbina. Meč je počeo sa publikom koja je nešto pre ponoći morala da napusti tribine. Duel je posle prekida nastavljen i Novak je nastavio da pritiska momka iz Rima.

Na kraju je Đoković napravio brejk u 12. gemu i to mu je omogućilo da zakaže novo 11. polufinale u karijeri na pariskom grend slemu.

FOTO: AP

Najbolji teniser sveta igraće protiv kralja šljake i ovog turnira Rafaela Nadala koji je Rolan Garosu ima skor 105:2.

To će njima biti 58. međusobni okršaj - Đoković trenutno vodi u pobedama sa 29:28. Treba reći i da Nole Španca nije pobedio na najsporijoj podlozi od 2016. godine kada je slavio u finalu Mastersa u Rimu, ali Novak u ovom duelu ima izgledne šanse za trijumf.

Drugo polufinalni par čine Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

ČETVRTI SET: Đoković - Beretini 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5

7:5 - Kraj sjajnog meča. Na kraju je napao sevis Beretinija i uspeo je da slavi i zakaže duel sa Rafaelom Nadalom.

6:5 - Lako do gema dolazi Đoković. Srbin je sada obezbedio taj-brejk. Inače, Novak dobro servira u ovm momentima - odnos u as servisima je 12-10 za Italijana.

5:5 - Nije bilo pritiska na servis Italijana. Lako je dobio najvažniji gem za njega u ovom setu i borba se nastavlja.

5:4 - Ekspresno Đoković dolazi do gema. Delovalo je da je trajao manje od minut i sada je veliki pristisak na momku iz Rima.

4:4 - Neda se Beretini. Umalo da od gotovog napravi veresiju. Imao je 40:0, Đoković je stigao do 40:40, ali više od toga nije mogao.

4:3 - Lako je Novak dobio gem. Deluje ipak da ima malo krvi na Novakovoj levoj šaci, no čini se da mu to neće predstavljati problem da neometano nastavi meč.

3:3 - Beretini nije posustao posle pauze. Nastavio je dobro da servira, Đoković je imao brejk šansu, ali je nije iskoristio. Novak je uplašio navijače na kraju gema - krenuo je za jednom lopticom, okliznuo se, ali na svu sreću na vreme je ispustio reket i prošao je bez ozbiljnije povrede.

FOTO: AP

3:2 - Još jedan problematičan gem za Đokovića. Opet se igralo na razliku i opet se Srbin izvukao. Dva puta uzastopno je Mateo poslao loptu u mrežu. U ovom momentu meč je prekinut. Igrači su bili prinuđeni da napuste teren, jer navijači ne žele da odu sa tribine, iako moraju pošto je u Francuskoj trenutno na snazi policijiski čas.

2:2 - Strašan gem je odigrao Italijan. Dobio ga je veoma brzo i ostavio je protivnika na nuli. Fantastično servira Rimljanin u ovim trenucima.

2:1 - Krenule su da sevaju paralele, jednom sjajnom bekend paralelom je najbolji igrač sveta završio treći gem i ponovo došao do prednosti.

1:1 - Bilo je 30:30 na servis momka iz Rima. Ipak, tada je Beretini pronašao prvi servis i sa dva asa uspeo da reši gem u svoju korist.

1:0 - Igralo se na razliku na servis srpskog tenisera. Ipak, Novak je bio bolji i poveo je u četvrtom delu meča. Sada je Italijan taj koji mora da juri prednost.

TREĆI SET: Đoković - Beretini 6:3, 6:2, 6:7(5)

6:7 - Uspeo je Beretini da smanji rezultat, iako je Novak imao sve u svojim rukama. Vodio je Srbin 5:4 i dva puta servira, ali je tada dve loptice poslao u mrežu, pa se ovaj meč nastavlja.

FOTO: AP

6:6 - Kao i Mateo i Nole je obezbedio taj-brejk. U prethodnom meču protiv Lorenca Muzetija najbolji igrač sveta je izgubio oba.

5:6 - Obezbedio je Beretini taj-brejk, taj zadatak je sada ispred Novaka. Ako i Srbin bude uspešan 13. gem će odlučivati o ishodu trećeg seta.

5:5 - Nije bilo problema za Đokovića. Servirao je za ostanak u setu i uradio je to na impresivan način, opet rivalu nije prepustio nijedan poen.

4:5 - Iz nezgodne situacije se izvukao Rimljanin - servis mu je priskočio u pomoć. Bila je brejk lopta za Novaka, ipak nije uspeo da je iskoristi naš as.

4:4 - Dobio je Mateo uvodni poen osmog gema, ali je to bilo sve od njega. Đoković je opet sigurnim servisima došao do izjednačenja.

3:4 - Ne posustaje ni Italijan. Drži svoj servis i odbija da dozvoli Srbinu da napravi brejk i tako praktično reši meč.

3:3 - Deluje da Beretini ne može da napravi brejk, pošto je Đoković toliko ubedljiv kada servira. Još jedan gem dobio je 34-godišnjak iz Beograda sa nulom.

2:3 - Ne predaje se Mateo. Momak iz Rima je uspeo da dobije još jedan svoj gem i pokušaće da ugrozi servis srpskog asa.

FOTO: AP

2:2 - Pokušavao je Italijan, imao je 30:30, ali je Nole u najvažnijem trenutku pojačao i ponovo poravnao rezultat u trećem segmentu meča.

1:2 - Drži se Beretini i za sada odoleva. Odigrana su tri gema u trećem setu - još uvek nema ni prilika da se nekom od igrača oduzme servis.

1:1 - Turbo Novak. Još jedan gem sa nulom dobio je svetski teniski broj jedan. Trenutno 9. igrač na ATP listi nema rešenja za igru Đokovića.

0:1 - Italijan je dobio prvi gem trećeg seta. Igralo se na razliku, ali brejk prilika za Srbina nije bilo.

DRUGI SET: Đoković - Beretini 6:3, 6:2

6:2 - Lako, efikasni i brzo. Novak je ubedljivo dobio drugi set i nalazi se na korak od duela sa Rafaelom Nadalom.

5:2 - Imao je Beretini priliku da dovije gem, ali mu Nole to nije dozvolio i Đoković dolazi do dva brejka prednosti.

4:2 - Zapretio je Italijan koliko-toliko. Igralo se na razliku, no prvi igrač sveta nije dozvolio brejk šansu rivali u potvrdio je prednost stečenu u prošlom gemu.

3:2 - Atomski tenis sada igra Đoković. Uspeo je da napravi brejk i ako je suditi po dosadašnjem toku drugog seta, ovo bi trebalo da bude dovoljno da Nole povede sa 2:0.

2:2 - Serija Novaka kada servira je 12:0 kada su poeni u pitanju. Beretini trenutno nema rešenja za servis gemove srpskog asa.

1:2 - Nije dozvolio rivalu Mateo da ga ugrozi. Dibo je još jedan realtivno lak gem i sada je Đoković taj koji juri rezultat.

FOTO: AP

1:1 - Uspostavio je Srbin kontrolu na svoj servis. Drugi vezani gem dobija sa nulom, tako su obojica ubedljivo počeli drugi deo meča.

0:1 - Siguran početak Beretinija. Počeo je gem duplom greškom, no brzo se podigao i poveo u drugom delu.

PRVI SET: Đoković - Beretini 6:3

6:3 - Najlakši gem dobio je Srbin. Nije rivalu dozvolio nijedan poen, a set je završio prelepom forhend paralelom.

5:3 - Sačuvao je servis Italijan. Ipak, sada je sve u rukama najboljeg na svetu koji ima priliku da svojim servisom reši prvi set.

5:2 - Opet je Beretini imao brejk loptu. Ishod je bio isti kao i prethodna tri puta. Đoković se ponovo izvukao i Mateo u sledećem gemu servira za set.

4:2 - Uspeo je Italijan da prekinu seriju Novaka. Dobio je Beretini gem i praktično sprečio gubitak prvog seta.

4:1 - Treći vezani gem osvaja Đoković. Ovo je prvi njegov gem kada je servirao, a da rivalu nije dozvolio brejk priliku. Istina igralo se na razliku, no do brejk šanse za Italijana nije došlo. Ovo je do sada u meču najduži gem, trajao je preko osam minuta.

3:1 - Beretini nije iskoristio svoje brejk lopta, ali Novak svoju drugu jeste. Odlično je Srbin riternirao i to mu je omogućilo da prvi stekne prednost brejka.

FOTO: AP

2:1 - Ponovo se svetski broj jedan suočavao sa brejk loptom rivala i opet je ishod bio isti. Za sada Beretini pruža dobar otpor najboljem na planeti.

1:1 - Mnogo lakše je svoj servis gem dobio Beretini i izjednačio rezultat. Servis je važno oružje visokog momka iz Rima.

1:0 - Uspeo je Nole da se izvuče iz teške situacije. Imao je Italijan brejk loptu, ali je tada servis došao u pomoć i sa dva asa prvi igrač sveta je dobio uvodni gem.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk