ĐOKOVIĆ IGRA TENIS SA DRUGE PLANETE: Fantastični Novak pobedio Nadala i boriće se za trofej na Rolan Garosu

Novosti online

11. 06. 2021. u 18:39 >> 23:21

NOVAK Đoković igra tenis sa druge planete. Srbin je pobedio Rafaela Nadala sa 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2 i boriće se za trofej na Rolan Garosu.

ЂОКОВИЋ ИГРА ТЕНИС СА ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Фантастични Новак победио Надала и бориће се за трофеј на Ролан Гаросу

FOTO: AP/Tanjug

Atomski tenis igra Srbin. Pobedio je Nadala na njegovom terenu, ovo je njegova imeprija, ali sada je Španac naišao na boljeg od sebe. Nije mogao protiv srpske stene i čoveka koji je po ko zna koji put pomerio granice sporta.

Nadal je od danas ima učinak 105:3 u Bulonjskoj šumi. Dva od tri puta ga je pobedio Đoković. Ovo je Noletu bio 81. trijumf na pariskom grend slemu i boriće se za drugu titulu na Rolan Garosu.

Novak je pokazao da je u ovom trenutku najbolji, ako ne i najbolji teniser svih vremena. Odigrati ovako fantastično protiv Nadala na turniru na kome se oseća kao u svojoj dnvenoj sobi može samo Đoković.

Nije ipak izgledalo da će ovaj meč imati ovakav epilog. Rafa je furiozno počeo njihov 58. okršaj, poveo je sa 0:5, ali od tada se Nole razgoropadio zaigrao sjajano, čak i svoj najbolji tenis. Prvi set je na kraju izgubio sa prihvatljivih 3:6.

ŠAMPION Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

Nakon toga je uzvratio istom merom. Onda je dobio treći set u taj-brejku posle velike borbe, iako je je kod 5:4 servirao za set. Malo se odužilo, ali se dobro završilo.

Četvrti set bio je prava demostracija sile. Nadal je poveo 0:2, a onda šest vezanih gemova osvajača 18 grend slem titula.

Sada prvi reket sveta protiv Rafaela koji je takođe odigrao savršen meč vodio sa 30:28 i pobedio ga je prvi put na šljaci još od finala Rima 2016. godine.

Đoković će se u finalu sastati sa Stefnosom Cicipasom koji juri svoju prvu grend slem titulu u karijeri.

Novak ima priliku da osvoji 19. grend slem trofej i dođe na samo jedan zaostatka od velikih rivala - Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

ČETVRTI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6, 6:3, 7:6(4), 6:2

6:2 - Đoković je u finalu!

5:2 - Novak se igra sa Nadalom u ovim trenucima! Savršenim drop šotom je došao do petog vezanog gema. U narednom Španac servira da ostane na turniru.

4:2 - Fantastičan je Đoković! Pravi drugi vezani brejk. O riternima najboljeg igrača sveta treba da se napiše knjiga i da se prezentuje za buduće generacije. To je pravo savršenstvo.

3:2 - Atomeski tenis Novak igra! Potvrdio je brejk, osvojio treći vezani gem, drugi bez izgubljenog poena. I sada je odservirao dva asa. To je uradio tako autoritativno baš kao da je početak meča, a ne blizu ulaska u petog sata.

2:2 - Tako je! Vratio je Nole brzo brejk. Igra odlično srpski as i zadaje dosta problema "kralju šljake".

1:2 - Brz gem Đokovića. Sa nulom je Nole rešio treći gem četvrtog seta, a okončao ga je četvrtim asem.

0:2 - Potvrdio je Rafa brejk. Bilo je 0:30, no od tada je Španac imao odgovor na svaki udarac Đokovića.

FOTO: AP/Tanjug

0:1 - Odlično Nadal počinje četvrti set. Imao je Novak 30:0, ali Španac je odigrao sjajno od tog momenta i odličnim pasing šotom završio gem.

TREĆI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6, 6:3, 7:6(4)

7:6 - Konačno je proradio Nole i u taj-brejku! Odigrao je Đoković fantastično i pokazao snagu onda kada to najviše treba. Sada ga još jedan set deli od plasmana u finale. Verovali ili ne ovaj set je trajao jedan sat i 37 minuta, a Novak je primera radi Berankisa pobedio za sat i 32 minuta.

6:6 - Novak je uspeo da se izvuče. Spasao je set loptu i potom izborio taj-brejk. Fanstatičan tenis se igra, tu su i skraćene lopte i paralele, dijagonale, pa i greške...

5:6 - Velika šteta! Rafa je spasao dve brejk lopte i taj-brejk je obezbedio as servisom, ukupno šestim. Sada je na Srbinu da uradi isto i odvede meč u 13. gem.

5:5 - Neverovatno! Đoković je imao 30:0, ali na kraju je izgubi gem i praktično se sada igra od nule. Veliku priliku je propustio Beograđanin.

5:4 - Lako je Rafa dobio gem. Smanjio je rezultat, no sada ga očekuje težak posao - mora da napravi brejk, ako misli da ostane u ovom delu meča.

5:3 - Strašan gem. Srpski as je potvrdio brejk, iako je opet spasao brejk loptu. Sada Nadal mora da servira da ostane u setu.

FOTO: AP/Tanjug

4:3 - Koliko je psihički jak Novak Đoković. Opet je Nadalu oduzeo servis i to bez izgubljenog poena. Fantastičnim riternima je terao osvajača 20 grend slem titula na greške.

3:3 - Vraća brejk Nadal. Sjajan tenis na "Filip Šatrijeu". Publika uživa u majstorijama dvojice teniskih legendi. Rafa je gem završio forhend paralelom.

3:2 - Bravo! Đoković prvi stiže do brejka u trećem setu! Iskoristio je treću brejk loptu u ovom gemu. Strašan tenis u ovim trenucima igra najbolji igrač sveta.

2:2 - Ekspresan gem za Novaka, do njega je došao bez ijednog izgubljenog poena. Sjajni 35-godišnjak iz Manakora se ništa nije pitao u njemu.

1:2 - Izvukao se Nadal iz nezgodne situacije. Imao je Đoković dve brejk lopte, nije uspeo da ih iskoristi i Nadal ponovo vodi u trećem setu.

FOTO: AP/Tanjug

1:1 - Istom merom je uzvratio Đoković. Rafa nije imao nakakvu šansu da protivniku oduzme servis.

0:1 - Nije Rafu mnogo uzdrmao gubitak seta. Lako je dobio uvodni gem trećeg seta i Novak je taj koji u ovom segmentu susreta mora da juri rezultat.

DRUGI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6, 6:3

6:3 - To je Novak Đoković! Odigrao je odličan set i uspeo da se izjednači rezultat. I u ovom gemu je spasao dve brejk lopte.

FOTO: AP/Tanjug

5:3 - Uspešno je Nadal uradio ono što je bilo do njega. Sada je na Đokoviću da dobije svoj servis gem i poravna rezultat u setovima.

5:2 - Potvrdio je brejk Novak. Imao je Nadal tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio i u narednom gemu servira da ostane u drugom setu. U ovom momentu igra se atomski tenis na "Filip Šatrijeu".

4:2 - Tako je. Đoković ponovo stiče brejk prednosti. Do njega je došao na impresivan način, u svakom poenu je naterao Nadala na dosta trčanja.

3:2 - Prekida Nole seriju rivala i ponovo vodi u drugom setu. Nije se Srbin mnogo namučio da dobije gem.

2:2 - Osvajač 13 titula na Rolan Garosu osvaja drugi vezani gem. Bilo je malo problema, ali nije protivniku dozvolio brejk šansu.

2:1 - Uzvraća Španac i odmah vraća izgubljeno. Ipak, najbolji na svetu mu je praktično poklonio gem svojim greškama, a Nadal je sjajnih forehnd vinerom završio isti.

2:0 - To je pravi Đoković. Napravio je Nole još jedan brejk, veoma autoritativno. Počeo je Srbin da crta po terenu, a ujedno i da tera Rafu na greške kojih je u prvom setu bilo veoma malo.

FOTO: AP/Tanjug

1:0 - Ubedljivo je Novak dobio prvi set, Nadalu nije dozvolio nijedan poen. Ovaj meč je sada totalno drugačiji i Đoković izgleda mnogo bolje na terenu.

PRVI SET: ĐOKOVIĆ - NADAL 3:6

3:6 - Ipak je Rafa uspeo da privede set kraju i dođe na dva koraka do pobede. Ipak, Nole je drastično podigrao nivo igre i Špancu će biti znatno teže u nastavku duela.

3:5 - Serija Đokovića od 3:0. Imao je Nadal set loptu, nije uspeo da je iskoristi, te uvodni deo susreta još uvek traje. Počeo je Novak manje i da greši i beleži mnogo više vinera.

FOTO: AP/Tanjug

2:5 - Evo brejka i Novaka. Konačno je Srbin oduzeo servis Nadalu i uspeo da produži prvi deo meča. Iskoristio je tek petu brejk priliku od početka susreta.

1:5 - Upisao se i Đoković na semaforu posle 36 minuta igre. Bitno je ipak da se set ne okonča bez osvojenog gema.

0:5 - Dobro ide Špancu za sada, ne dozvoljava Novaku da mu se primakne i jedan gem nedostaje Rafi da osvoji uvodni deo meča.

FOTO: AP/Tanjug

0:4 - Ne valja! Loš početak meča za Đokovića. Kao da je sve palo u vodu nakon gubitka prvog gema u kome nije iskoristio dve brejk lopte. Nadal je još jednom rivalu oduzeo servis i blizu je da okonča prvi set.

0:3 - Fanstastičan gem odigrao je "bik sa Majorke". Nije dozvolio rivalu nijedan poen i trenutno je on taj koji je u boljoj situaciji.

0:2 - Neverovatno šta je ispustio najbolji igrač sveta. Imao je Novak 40:15, ali na kraju je Rafa uspeo da prvi napravi brejk. Kaznio je 3. igrač na ATP listi Srbina za propuštene prilike u uvodu meča.

0:1 - Imao je Novak dve brejk lopte, ali je tada Rafa odličnim servisima uspevao da se izvuče (as i servis viner) i na kraju dobije prvi gem. Moglo je da bude i drugačije, no Đoković nije imao rešenje za početni udarac Španca.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: Saudijski El Klasiko odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (5)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!