TO SAD PEVAJU I PTICE U BULONJSKOJ ŠUMI: Novak Đoković je teniski GOAT, a evo i zbog čega (FOTO)

Novosti online

12. 06. 2021. u 16:49

POBEDOM nad Rafaelom Nadalom u petak veče, Novak Đoković se plasirao u 29. gren slem finale, ali i šesto u Parizu, čime je postao prvi igrač u istoriji sa najmanje šest finala na svakom od četiri mejdžorsa.

ТО САД ПЕВАЈУ И ПТИЦЕ У БУЛОЊСКОЈ ШУМИ: Новак Ђоковић је тениски ГОАТ, а ево и због чега (ФОТО)

FOTO: AP

Iza sebe je ostavio Rodžera Federera koji ima šest ili više finala na preostala tri turnira, ali "samo" pet u Parizu.

Nadal je gotovo polovinu od svojih 28 finala igrao u Parizu (13), dok je na svim ostalim gren slemovima igrao po pet finala.

Koliko je Španac kralj šljake, toliko je prosjak na ostalim podlogama, bar kad je odnos pobeda i poraza protiv Noleta, pa i Federera u pitanju.

Poslednji gren slem trijumf nad našim asom, Rafa je zabeležio sada već davne 2013. godine u finalu Ju-es opena. Doduše, od tada su se sastajali samo dva puta na najvećim turnirima van Bulonjske šume, ali to je samo potvrda njegove slabije igre van šljake.

A sada, Španac više ne može da se pozove ni na uspehe na RG jer mu je Nole u petak veče izbio i tog aduta iz igre, naročito u onom epskom trećem setu.

Povrh svega, ukoliko Đoković u nedelju savlada Cicipasa i osvoji svoj drugi trofej Musketara, postaće prvi teniser u open eri i tek treći u istoriji, posle Roja Emersona i Roda Lejvera, sa dve ili više titula na svakom od turnira velike četvorke.

Pa nije ni čudo što je napokon i Mats Vilander priznao ko je istinski GOAT:

- Novak može da osvoji 19. Grend slem posle Pariza, a nakon Vimbldona možemo da imamo trojicu igrača sa 20 Grend slemova. Moramo da počnemo da razgovaramo o GOAT-u - poručio je Vilander.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli